П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Російську майстерню, яка займалась пошиттям одягу для РПЦ, підозрюють в умисному банкрутстві

    E російському Єкатеринбурзі оголосили банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю «Царская сємья», повідомляє інформаційне агентство «Новый день».
    Компанія відома тим, що займалась пошиттям та декоруванням виробів для Російської православної церкви і особисто для патріарха Кіріла (Гундяєва).
    У червні поточного року майстерня збанкрутіла, поряд з тим, арбітражний керуючий Едуард Санович Чу опублікував повідомлення про наявність ознак умисного банкрутства.

    Чу Эдуард Санович - Деловая Россия Урал
    Арбітражний керуючий Чу Едуард Санович Фото: deloros-ural.ru

    Пан Чу проаналізував угоди компанії в період погіршення значень платоспроможності і виявив такі, що не відповідали ринковим умовам та звичаям ділового обігу, відтак стали причиною ще більшого зростання неплатоспроможності.
    На підтвердження своїх висновків, арбітражний керуючий повідомив, підприємство перерахувало своїй засновниці Наталії Сурковій 2,3 мільйони російських рублів в той час, коли показники платоспроможності були в найгіршому стані. До слова, в бухгалтерському обліку операція зазначена як повернення позики, хоча жодного запису про саму позику немає.
    Едуард Чу вважає, що виявлені факти можуть стати підставою для оскарження проведеної операції, і називає такі фінансові перерахунки щонайменше підозрілими.
    Поки уповноважені посадові особи РФ встановлюють чи був факт умисного банкрутства і привласнення величезних сум коштів, нагадаємо, що ТОВ «Царская сємья» виготовляла вишивку, займалась пошиттям облачення для патріарха Кіріла (Гундяєва), виробляла і презентувала подарунки канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і прем’єр-міністру РФ Дмітрію Мєдвєдєву.

    Найсвіжіше

    Популярне