Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Українські користувачі «ВКонтактє» перебуватимуть на обліку РНБО і матимуть «клопіт з поліцією»

    Кожен користувач «ВКонтактє» тепер буде перебувати на обліку Ради національної безпеки й оборони України. Облікові записи перевірятимуть на предмет поширення російського контенту.
    Про це на пресконференції повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє hromadske.ua. 
    За його словами, тепер кожен користувач російської соціальної мережі «ВКонтактє» має розуміти відповідальність та мету використання сервісу — навіщо і для чого. Якщо користувач поширюватиме російський контент на території України, то він «матиме певний клопіт» з поліцією та силовими структурами.
    Данілов знає, що соцмережа зараз змінила проксі-сервер та вільно працює в Україні. Він пообіцяв, що скоро цю проблему вирішать за допомогою міжнародних партнерів.
    Нагадаємо, 17 травня 2017 року тодішній президент Петро Порошенко підписав указ про нові санкції РНБО, які передбачали блокування російських соцмереж «ВКонтактє» і «Однокласнікі», а також сервісів «Яндекс» та низки інших ресурсів. Українська влада постійно продовжує цю заборону.  
    Нещодавно соцмережа заявила, що змогла обійти блокування у своєму додатку. Тоді міністр культури попросив перевірити чи справді «ВКонтактє» обійшла блокування в Україні.
    Раніше ми писали, про Telegram-канали та інформаційну війну.

    Найсвіжіше

    Популярне