Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Нардеп, що голосував проти визнання українського суверенітету над ОРДЛО вступився за Філарета

    Екснардеп Сергій Мельничук виступив проти Православної Церкви України і почав активно захищати почесного патріарха Філарета (Денисенко).
    Він написав на своїй сторінці в соцмережі великий допис про нібито «незаконну» ліквідацію УПЦ КП і реєстрацію ПЦУ. Його допис розтягли на цитати такі відомі пропагандистські ресурси Медведчука як 112 канал та сайт Страна.уа.
    За словами Мельничука, ПЦУ є незаконно створеною організацією, яка здійснює свою діяльність всупереч Конституції України, втручається у виконавчу гілку влади й бере участь в активній політичній боротьбі на користь однієї з політичних сил.
    Сам Сергій Мельничук, що виступає проти ПЦУ, пов’язаний із Російською православною церквою в Україні. Його ім’я фігурує у документах, як засновник Свято-Хресто-Воздвиженської парафії Сарненської єпархії УПЦ МП в с.Полиці Володимирецького району.
    21 квітня 2015 року нардеп Сергій Мельничук не голосував за Заяву Верховної Ради України “Про відсіч збройній агресії Російської Федерації та подолання її наслідків”. У тексті заяви ВРУ наводиться хронологія подій у Криму та на Донбасі, починаючи з 20 лютого 2014 року – цю дату автори назвали початком “збройної агресії РФ проти України”. Мельничук відмовився за це проголосувати.
    18 січня 2018 року був одним з 36 депутатів, що голосували проти Закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.
    Сергій Мельничук став частим гостем на Медведчуківських пропагандистських телеканалах, зокрема на 112 та Zik, на яких він розповідав про геноцид українського народу. У березні 2020 року в ефірі цього каналу він заявив, що Петра Порошенка треба заарештувати, а доказів, на його думку, для цього достатньо.
    В інтерв’ю 30 січня 2015 року, 2 та 3 лютого 2016 року Сергій Мельничук сказав, що «по обидві сторони конфлікту воюють брати-слов’яни, а польові командири ополченців — це місцеві мешканці», і закликав до прямих переговорів з ними. «Потрібно домовлятися в різних форматах. Потрібно вести формати не тільки з Росією, але й залучати польових командирів. Тому що їх досить багато, і якщо їх все-таки переконати, то можна домовитися. Ми ж усі українці. Так, ми воювали, але про все можна домовитися й швидше зупинити цю вбивчу війну. Тому що з обох сторін гинуть наші. І навіть російські солдати, які гинуть, я думаю, повинні жити. Це наші брати-слов’яни».
    Він одружений із Мілою Мельничук, яка пов’язана із Росією і раніше організовувала мітинги на підтримку Філарета та фігурувала у сюжетах незаконних бандформувань Л/ДНР.
    Національне агентство з попередження корупції встановило, що народний депутат Сергій Мельничук в деклараціях за 2015 і 2016 роки не задекларував корпоративні права у двох господарських товариствах, загальний розмір яких в грошовому еквіваленті становить півтора мільйона гривень. Пізніше інформація про це з сайту НАЗК зникла.


     
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне