П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ взяли участь в закритті українсько-американських військових навчань «Rapid Trident 2020»

    На Львівщині капелани Православної Церкви України, разом із військовими священниками із інших країн, взяли участь в закритті українсько-американських військових навчань «Rapid Trident 2020».
    Фото із навчань виклав капелан ПЦУ Святослав Юрків.
    У закритті взяли участь капелан із США майор Вінс Ламберт, капелан 59 бригади ЗСУ Богдан Бойко (ПЦУ) і капелан Міжнародного центру миротворчості та безпеки Святослав Юрків (ПЦУ). Міжнародні військові тренування тривали десять днів на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що у Яворівському районі.
    Крім того, на закритті були військові Збройних Сил України, США, Великої Британії, Канади, Польщі Румунії, Литви, Німеччини, Данії, Румунії, представники командування LITPOLUKRBRIG, а також підрозділи сектору безпеки України.
    «Завдання, які були визначені для кожного підрозділу на навчанні – виконані та досягнуті, – повідомив співкерівник «Rapid Trident-2020» з української сторони полковник Дмитро Красільніков. – Кожен з вас зробить висновки, що потрібно покращити в особистій підготовці. Ми ще раз переконались – чим більше тренуватись та займатись – тим кращий вишкіл, і там завжди буде перемога».
    Співкерівник навчання з американської сторони полковник Майкл Хансон запевнив, що кожен учасник доклав максимум зусиль, задля досягнення позитивного результату.
    Учасники церемонії закриття виконали національні гімни України та Сполучених Штатів Америки, а співкерівники навчання нагородили відзнаками та сертифікатами кращих військовослужбовців.
    Навчання стартували 17 вересня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Це наймасштабніші подібні військові вишколи за всю історію незалежної України.
    23 вересня в рамках військових навчань, над Українським небом пролетіли американські гвинтокрили, які обурили священника РПЦвУ Миколая Данилевича. Він назвав це втратою незалежності України.

    Найсвіжіше

    Популярне