Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    В Італії вандали пограбували церкву та осквернили мощі святої Агати

    Вандали напали на церкву св. Агати в сицилійській Кальтаніссетті. Це вже друга подібна атака на цей храм за останній місяць.
    Про це повідомляє stefczyk.info
    Напад стався у понеділок близько 1 години ночі. Вандали розбили двері, а потім зруйнували вівтар, скинію і вилили євхаристичний хліб (гостію) на підлогу. Також викинули на підлогу мощі святої мучениці Агати і скульптуру сплячої Мадонни, в якої вони зруйнували скляний кожух і відірвали їй руку. Бібліотека єзуїтського колегіуму, пов’язана з церквою, також стала їхньою жертвою. Це був другий подібний напад на цей храм за останній місяць.


    Зловмисники тієї ж ночі потрапили до рук поліції. Випадковий патруль помітив двох молодих людей, які швидко відходили від храму. Поліцейські знали про попередній напад, тому вирішили встановити їх особу. Побачивши наближення поліцейських, чоловіки сіли в машину і почали тікати. Незабаром їх зупинило поліцейське підкріплення.
    З’ясувалося, що напад здійснили двоє молодих італійців, двадцятирічний Ніссені Джанноне Сальваторе та двадцять п’ятирічний Населлі Алессіо Піо Рауль. Аналіз записів відеоспостереження показав, що до злочину були причетні ще двоє молодих людей – чоловік та жінка. Під час злочину вони стояли на сторожі біля церкви. Наразі їх шукає поліція.


    Напад на церкву ймовірно скоєно з метою пограбування. У коробці, яку несли чоловіки, поліцейські знайшли золотий релікварій, золоту брошку зі статуї Марії, місткість для святих масел та монет вартістю 161 євро, яку вони взяли з торгових автоматів для напоїв у бібліотеці. У самій церкві також були знайдені позолочені свічники, які зловмисники вирвали зі стін і, ймовірно, планували повернутися за ними пізніше.
    Наразі заарештовані перебувають під вартою і незабаром їм пред’являть звинувачення в крадіжці. Викрадені ними речі вже передані парафіяльному священнику. Громадська організація «Етнос», яка зараз допомагає жертвам пандемії коронавірусу, також пообіцяла свою допомогу. Інша компанія пожертвувала 161 євро.

    Найсвіжіше

    Популярне