П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Унікальні документи: Як Софія Київська готувалась до свого храмового свята 95 років тому

    Недавно православні християни України відмітили одне з дванадесятих свят – Різдво Пресвятої Богородиці.
    Але мало хто знає, що цього ж дня, 21 вересня, своє престольне свято відзначає головний кафедральний собор Святої Софії у Києві. В іконостасній частині Собору, як намісна, розташована ікона Софії Премудрості Божої, особливе шанування якої встановлене в День Різдва Пресвятої Богородиці.
    Релігієзнавець Андрій Ковальов оприлюднив унікальні документи про те, як Софія Київська готувалась до свого храмового свята 95 років тому.
    Перший документ: Звернення парафії Собору Святої Софії у Києві Української Автокефальної Православної Церкви до Всеукраїнської Православної Церковної Ради з проханням влаштувати братерську трапезу з нагоди храмового свята 21 вересня 1925 року у приміщенні ВПЦР.

    Світлина з фондів ЦДАВОВУ України. Джерело: @Історія УАПЦ

    Другий: Запрошення від парафії Собору Святої Софії у Києві Української Автокефальної Православної Церкви до членів Всеукраїнської Православної Церковної Ради відвідати храмове свято 21 вересня 1925 року.
    Світлина з фондів ЦДАВОВУ України. Джерело: @Історія УАПЦ

    Андрій Ковальов висловлює подяку колективу Центральний державний архів вищих органів влади та управління України за надані документи.

    Найсвіжіше

    Популярне