П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські окупанти проводять мілітаризацію дітей, викорінюючи поряд з тим українську мову та культуру

    Під час онлайн-презентації Моніторингової місії ООН з прав людини уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова доповіла про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України.
    Про це пише «Патріот Донбасу» з посиланням на «Укрінформ».
    У доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні за період з 16 лютого по 31 липня 2020 року мова йде про те, що російські окупанти систематично реалізують і фінансують заходи з посилення мілітаризації дітей на окупованих територіях. Окрім того, проводиться викорінення будь-яких форм віросповідання, окрім православного, що підпорядковується Московському патріархату.
    «Окупаційні адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей систематично реалізують та фінансують заходи з посилення мілітаризації дітей. Десантно-патріотичний клуб «Барс» здійснює військове виховання дітей та молоді у віці від 5 до 20 років на тимчасово окупованій території Луганської області», – розповіла Денісова.
    Водночас, омбудсмен наголосила, що представники окупаційних адміністрацій РФ в ОРЛО заборонили школярам носити релігійний одяг та релігійні атрибути.
    «Здійснюються заходи, спрямовані на викорінення інших форм віросповідання, крім православного, звичайно ж, Московського патріархату, що є порушенням права на вільне віросповідання. Забороняється віросповідання інших релігій та деномінацій, зокрема ісламу та Свідків Єгови», – зазначила вона.
    Окремий розділ доповіді Денісової стосувався викорінення в школах української мови в ОРДЛО.
    «У зв’язку зі змінами, внесеними до так званої конституції та закону «Про освіту» так званої «ЛНР», українська мова та література були виключені із базової частини планів загальноосвітніх закладів на 2020-2021 навчальний рік», – пояснила Денісова.
     

    Найсвіжіше

    Популярне