Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Участь служителів РПЦвУ в місцевих виборах загрожує нацбезпеці України – екс-радник голови СБУ

    Участь священнослужителів так званої «Української православної церкви Московського патріархату» (РПЦвУ) в якості кандидатів на місцевих виборах становить загрозу для національної безпеки України, так як в разі їх обрання, ідеї федералізації та «русского міра» будуть просувати вже не священики, а законно обрані представники українського народу.
    Про це в коментарі виданню Guildhall заявив екс-радник голови СБУ Ярослав Антоняк.
    «І РПЦ і УМЦ МП курируються ФСБ Росії і участь їх представників в якості кандидатів на місцевих виборах становить загрозу для національної безпеки України в декількох аспектах. Перший – це наповнення органів місцевого самоврядування агентами впливу або безпосередньо офіцерами російських спецслужб. Друге – використання Росією безпосереднього впливу цих служителів, оскільки до сьогоднішнього дня вони мають авторитет серед українського населення і своєї пастви, що сприятиме просуванню певних політичних сил», – заявив він.
    «Мета такої участі в політичному процесі – подальше просування «русского міра» в Україні, який вже буде говорити не просто голосами віруючих або релігійної організації, а буде говорити голосами органів місцевого самоврядування, що представляє горазду велику небезпеку, ніж коли про це говорять просто священнослужителі УПЦ МП. Загроза, яку нам вдалося відвернути в 2014-му році у вигляді параду федералізації, залишається актуальною і сьогодні про цю федералізації, про захист російськомовного населення, про утиск православних будуть говорити законно обрані представники місцевих громад. У цьому і полягає найбільша небезпека», – зазначив Ярослав Антоняк.
    «Ситуація з місцевими виборами і активна участь представників РПЦ у виборах в якості кандидатів, заходи, які вони проводять по типу того, що буде проходити на днях в Святогорську під назвою «Люди миру», – все це буде направлено на вибори і агітацію за окремі політичні сили. РНБО мав би не просто висловлювати стурбованість, а приймати конкретні рішення на своїх засіданнях і представляти їх конкретним правоохоронним органам в якості обов’язкових до виконання», – підсумував екс-радник голови СБУ.

    Найсвіжіше

    Популярне