Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав із Днем сім'ї: «Захищайте і цінуйте своїх найдорожчих»

    Предстоятель Православної України митрополит Епіфаній привітав із Днем сім’ї.
    «Сім’я є одним з наріжних каменів спільноти Христової Церкви і була дана як дар та велике таїнство Господнє. Усі ви, мабуть, відчуваєте, як важливо мати у житті рідних і близьких за духом людей, а надто – оберігати взаємну любов і повагу, відданість і вірність один одному. Господь створив людину для того, щоби вона була щасливою, і сім’я – це перше у світі місце, в якому у променях любові і затишку зростає нова людина, яка народжується. Тож сьогодні, у День молитви за сім’ю, подякуймо Господу за вияв Його любові до нас, яку маємо і через наших рідних», – написав він у Facebook.
    Митрополит Епіфаній зауважив, що служачи один одному у власних домівках, ми вчимося виконувати Господню заповідь любові до ближніх. «Ми творимо насамперед духовну єдність, яка є основою особистого і суспільного блага».
    «Вірити в Бога, молитися і довіряти Йому, нести мир і любов, завжди пліч-о-пліч і завжди разом – саме це є запорукою того, що сім’я залишиться непохитною перед будь-якими викликами», – йдеться у привітанні предстоятеля ПЦУ.
    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав подякувати близьким за тепло любові, добру науку, турботу і прощення, якими вони обдаровували й молитись за них.
    «Захищайте і цінуйте своїх найдорожчих, бережіть їхні серця і душі від болю і спокус цього світу, і нехай сім’я завжди буде вашою надійною фортецею», – підсумував він.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній привітав із святом Різдва Пресвятої Богородиці. Також у прифронтовому Маріуполі Митрополит Епіфаній помолився за українських військових.

    Найсвіжіше

    Популярне