Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Ветеран АТО із Успенки: Я воював за Україну і тут повинна бути українська церква, а не московська. Відео

    Ветеран АТО, воїн 79 ОМБР Валерій Шашликов здивований як в Україні може бути РПЦ, якщо він бачив під час оборони ДАПу, як московські священники благословляли сепаратистів.
    Про це він розповів 19 вересня кореспонденту Духовного фронту України в селі Успенка, де віряни РПЦвУ не пускають у храм громаду, яка перейшла у ПЦУ.
    «Я воював за Україну. В Україні повинна бути українська мова, українська церква, не московського патріархату, а українського патріархату. Чому повинна бути українська? Я коли був у ДАПі, я виходив на восьмий поверх на вежу і сам бачив і хлопці бачили, побратими, що батюшка московського патріархату,… благословляв воїнів-сепарів, щоб вони були цілі здорові. Але якщо ми українці, а росіяни в нас із танку по вежі гатили, то чому в нас повинна бути церква московського патріархату? Московського патріархату не повинно бути в Україні взагалі. І це підтримує, я так думаю, кожен воїн ну і кожна людина», – сказав він.
    Також ветеран незадоволений, що сільський голова підтримує московський патріархат і на засіданні релігійної громади лобіює інтереси РПЦвУ: «Голова в нас не голова. Чому? …вона в нас прийняла сторону московського патріархату… хоча вона як держслужбовець вона немає права і повинна підтримувати нейтралітет. Це ми чули на засіданні тільки що».
    Він розповів, що всі 27 атовців, що живуть у селі Успенка, підтримують ПЦУ. Лише один не підтримує, а його сини пишуть у Facebook пости на підтримку беркуту.

    Раніше волонтерка Збройних Сил України Марина Пилипенко розповіла історію про воїна кіборга Валерія Шашликова, який є учасником оборони ДАПу і має скріплений шурупами хребет і тепер після війни з російськими окупантами в його рідному селі, йде ще одна війна із Російською церквою і він мусить ходити в суди, щоб в селі була українська церква.
    Волонтерка підкреслила, що їй соромно, що жителі села не прогнали зі села РПЦ і воїн, який після жахіть російсько-української війни, мусить замість відпочинку, воювати із московськими попами в рідному селі, де українські чиновники не дають перейти громаді до ПЦУ.
    «Сьогодні Валера й інші жителі села знову воювали з місцевими чиновниками, з декількома привезеними Масковскими попами тітушками за право ходити до церкви Українського патріархату. Переходу не сталося. Мені соромно, соромно, що Валера, який воював за нас там, бачив як Мацковскі попи благословляють сепарів, сьогодні знову відвойовує Україну. Закон в Успенці відсутній. Судові рішення не виконуються, бажання більшості жителів села, не слухається».
    «Куди ми котимось? Завтра Валера знову піде не до української церкви, а в сільську раду, відстоювати Україну і її жителів. Хто хоче підтримати Валеру? Хто то готовий підтримати бійця? Хто то готовий допомогти йому в боротьбі? Онуфріївка, Успенка, Кропивницький, вставайте вже з колін! Воюйте! Це повинен бути ваш бій і ви його повинні виграти, а не мацква!», – підсумувала вона.
    Раніше ми писали, що на Кіровоградщині віряни РПЦвУ не пускають у храм громаду, яка перейшла у ПЦУ. Також митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) порівняв себе із Христом, який зцілює, а секретаря РНБО – із фарисеями.

    Найсвіжіше

    Популярне