Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Ми бачимо натовп божевільних, яких шкода», – ігуменя РПЦ заступилась за Лукашенка

    Ігуменя Гавриїла (Глухова), настоятелька Богородице-Різдвяного ставропігійного жіночого монастиря в місті Гродно (Білорусь), виступила на жіночому пролукашенківському форумі в Мінську з промовою в якій засудила протести в Білорусі, назвавши мітингувальників «натовпом божевільних».
    «Ми бачимо натовп божевільних, яких шкода, перед якими хочеться стати на коліна й просити: «Зупиніться», – сказала ігуменя Гавриїла. Відповідне відео опубліковане на Ютуб каналі Tut.by.
    Також вона назвала біло-червоно-білий прапор «чужорідним», а протестувальників – «стадом, яке кричить» із цим прапором на «п’ятій точці» на все місто «бісівські вигуки».
    Протестувальники «… під оскаженілі звуки автомобільних клаксонів з венесуельських революційних сценаріїв, в руках і на плечах, і на голові, і навіть, прошу вибачення, на задньому місці, прикріпивши чужорідний, але нібито свій національний біло-червоно-білий стяг, як розлючене стадо, волають на все місто бісівські вигуки», – сказала монашка.
    «Давайте тверезо обдумаємо, до якої “свободи” в лапках і змін закликають нас?, – запитала ігуменя Гавриїла – До тієї ж свободи, коли через мерзенну мережу Nexta (опозиційний телеграм-канал – прим. ред.) їх куратори закликають до страйків, до порушення правопорядку, до образ і навіть лінчування влади, правоохоронців, депутатів і нас, законослухняних громадян. До тієї ж свободи, де, на перший погляд, лукавий, нешкідливий ланцюг солідарності жінок з квітами і білими стрічками, з піднятими вгору руками. Але складені пальці цих рук нагадують нам руки лідерів деструктивних сект. Повірте мені, це тільки сектанти ходять і показують ці знаки».
    Нагадаємо, Константін Малофєєв «пророкує» утворення союзної держави Росії та Білорусі і нову посаду для Лукашенка. Також Папа Римський подумає над тим, щоб відвідати Білорусь, – держсекретар Ватикану.

    Найсвіжіше

    Популярне