Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Львові вміють протистояти «медведчукам», але більшу загрозу становить московська церква, – політолог

    Ігор Шолтис, політолог, учасник АТО, член партії «Голос» на засіданні «Як запобігти проникненню агентів російського впливу в місцеві ради Львівщини?» у Львівському пресклубі заявив, що у Львові вміють протистояти «медведчукам», але більшу загрозу становить московська церква.
    — Боротися з медведчуками чи опозиційною платформою не так складно, а от коли мова йде про церкву, віру — все набагато складніше. Ви можете обурити почуття людей, і вони не слухатимуть ваших аргументів, — зазначив політолог, пише DailyLviv.
    Він також зазначив, що коли ми говоримо про російський бізнес, зокрема у Львові, то забуваємо важливу річ: скільки коштів проходить через церкву московського патріархату і на які потреби ці гроші використовують.
    Ігор Шолттис також підкреслив, що в партії «Голос» є люди, які готові технологічно протистояти колаборантам, агентам Кремля і проросійській пропаганді.
    — Треба переконувати молодь її ж мовою, потрібно відкривати очі на правду, — наголосив він.
    Ветеранський рух Львова ефективно протистоїть проросійським силам у Львові, а тому видимої загрози з боку таких політичних сил у Львові немає. Інша річ, що московити стали дуже технологічними, а це вже — інший рівень загрози.
    — Якщо ми звикли до Партії Регіонів, до Опозиційної платформи «За життя» і добре знаємо, що це – представники пострадянського комуністичного суспільства, то, наприклад, партію Шарія в Україні нині підтримує молодь. І є ситуація, коли інші націоналістичні партії та осередки суспільства не можуть конкурувати з ними нормально на цьому політичному ринку, — пояснив політолог.
    Ігор Шолтис, який у свої 19 років воював у складі ДБ ОУН і був поранений у с. Піски Донецької області, зазначив, що серед його ровесників є багато людей, які отримали «вакцину» проти «руського міра» і чітко визначились ще 2014-го, що Крим — наш. А багатьом, як і йому, довелося обороняти кордони України на Донбасі. Для таких людей немає сумнівів, хто — свій, а хто — чужий.
    — Але, на жаль, частина молоді дивиться ролики Шарія чи Дубінського і пристає на їхню риторику. Бо ці люди не кажуть, що Крим — не Україна і що російських військ на Донбасі немає. Але вони не поділяють наших цінностей стосовно мови і «язика». Вони розповідають, що радянська армія у 1930-40 роки не була окупантом наших земель, зокрема Львова. Вони називають бійців УПА бандитами. А найгірше, що подають цю інформацію в гарній обгортці і дуже послідовно. І молодий виборець орієнтується на цих людей, котрі говорять до нього його ж мовою. І це є головна загроза на сьогодні, — зазначив він.
    Нагадаємо, ресурси РПЦвУ знову набрехали про кількість вірян Московської церкви на Закарпатті. Також «УПЦ МП» знову рветься примирити Україну з Донбасом.

    Найсвіжіше

    Популярне