Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський: Реакція Москви на Україну, безумовно, є неправильною

    Александрійський патріарх Феодор ІІ висловив підтримку Вселенському патріарху та праву народу України мати власну автокефальну і незалежну від Росії православну Церкву. Він впевнений, що реакція Московського патріархату на надання Томосу ПЦУ, безумовно, не є правильною.
    Про це повідомляє orthodoxia.info з посиланням на aviketos.com.
    Таку заяву патріарх Александрійської церкви зробив 17 вересня після зустрічі з президентом Республіки Кіпр Нікосом Анастасіадісом, коли відповів на заяви журналістів про розірвання Євхаристійного єднання збоку Московського патріархату.
    Він навіть нагадав, що з листопада минулого року згадує під час літургії митрополита Київського та всієї України Епіфанія.
    «Я вірю, що з плином часу ми будемо все чіткіше бачити проблеми, і врешті-решт усі Церкви зберуться, щоб побачити, що переважає перш за все єдність між нами та служінням народів землі», – підсумував патріарх Александрійської православної церкви.
    Нагадаємо, у Каїрі патріарх Александрійський освятив пам’ятний хрест на честь першого адмірала України. Також він казав, якщо розірвати моє серце то там буде Україна.

    Найсвіжіше

    Популярне