Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російського священника, який критикував головний храм Збройних сил РФ, поновили у служінні

    Митрополит Новосибірський і Бердський Нікодим (Чібісов) поновив у служінні єромонаха Іоана Курмоярова, який був заборонений після критики Собору Воскресіння Христового у підмосковній Кубинці – головного храму Збройних сил Російської Федерації.
    Про це інформує «Медиазона» з посиланням на фейсбук-сторінку Курмоярова.
    Священник повідомив, що він написав прохання на адресу митрополита. Клірик вирішив дізнатись, який саме його вчинок став причиною заборони в служінні, і який він має статус зараз. Невдовзі єромонах отримав відповідь, що його поновлено в служінні з 15 вересня поточного року.
    З іншого боку, ситуація не пройшла безслідно для священнослужителя. Він пише, що владика чітко пояснив, що викладати в Новосибірській семінарії Курмояров вже не буде.
    Єромонах Іоан Курмояров розповів про свої плани на майбутнє. Він має намір підшукати іншу єпархію для продовження служіння. «Я б і радий лишитись, але архієрей цього не хоче і поставив мені умову піти. Тому, я однозначно буду шукати іншу єпархію», – повідомив клірик.
    Нагадаємо, що 15 червня єромонах Іоанн (Курмояров) написав на своїй сторінці в соцмережі, що в цьому новому храмі (головному храмі ЗС РФ – ред.) не буде своєї общини, це буде не храм, а «язичницьке капище». Священник висловив думку, що собор в підмосковній Кубинці є яскравим прикладом профанації релігії. 17 червня ієромонах повідомив, що на нього вже донесли в єпархію. Наступного дня він отримав указ про свою заборону строком на два місяці.

    Найсвіжіше

    Популярне