Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Провал дня тверезості в РФ – російський казак «переміг» супермена

    11 вересня, у День усікновення глави Іоана Предтечі, Російська православна церква і вся Російська Федерація відзначила день тверезості.
    З нагоди такої важливої події, предстоятель РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) звернувся до вірян із словом: «На жаль, люди часто вчиняють гріховні вчинки в стані сп’яніння, роблять те, що ніколи б не дозволили собі у тверезому вигляді. Такі діяння руйнують не лише їх життя, а й життя оточуючих», – наголосив патріарх.
    Підтримав свого керівника і голова синодального відділу по взаємовідносинам із суспільством та ЗМІ Московського патріархату Владімір Лєгойда. Він зазначив, що Російська православна церква завжди приділяла увагу темі тверезості, а вживання алкоголю поступово виходить з моди серед молоді.
    Поряд з тим, по всій Росії пройшли «заходи тверезості», де велась потужна агітація за тверезий спосіб життя.
    Все це дійство могло викликати у пересічного громадянина враження, що або щось йде не по плану, або російські православні щось приховують.
    З часом, все стало на свої місця. А допоміг зрозуміти суть подій візит російського православного олігарха Константіна Малофєєва до Новочеркаська та Ростова-на-Дону, де він спостерігав, як живе сучасне російське казацтво. Детально описав вказану подорож канал самого Малофєєва «Царьград».
    Зокрема, повідомляється, що в Ростові-на-Дону Константін Малофєєв відвідав виставку картин художника Максима Ільінова. Серед робіт особливу увагу православний олігарх звернув на картину, яку сам же і назвав «Легендарный казак Бакланов, герой Кавказской войны, побивает супермена!».

    Максим Ільінов (ліворуч) і Константін Малофєєв (праворуч) Фото: tsargrad.tv

    І отут починаються питання…
    Навіть не будемо цікавитись, для чого російському казаку знадобилось перемагати персонажа кінострічки, який бореться зі злом за справедливість. Не будемо шукати тут прихований меседж, що сучасна Росія протиставляє себе добру, миру та прогресу. Просто погодимось, що росіянам необхідно перемогти «американського ідола», який, вочевидь, з-за океану загрожує суверенітету «русского міра».
    Натомість, більше цікавить те, а чи міг казак, не важливо історична це постать, чи сучасний російський казак, перемогти супермена? Відповідь очевидна – міг!
    Справа в тому, що, як стверджують медичні дослідження, алкогольні чи інші наркотичні чи психотропні речовини, якщо їх вжити у певній кількості, цілком ймовірно можуть «перенести» фізично існуючу людину до кіновсесвіту «Marvel», де він чи вона цілком очевидно матиме змогу перемогти будь-якого мешканця кіношної реальності.
    Мабуть, вживання певної кількості перерахованих речовин чи напоїв і передували подіям, зображених на картині. Важко собі уявити якість інші обставини, які могли б призвести до сутички казака і супермена.
    Достеменно не відомо що ж такого робив бідолаха-супермен у кіновсесвіті «Marvel», що викликав гнів казака. Чи міг він роздавати візитівки Дмитра Яроша, чи агітувати проти поправок до Конституції Російської Федерації – не відомо. Втім, факт «перемоги» над суперменом увіковічнений у роботі російського художника Ільінова.
    Ще більше має цікавити питання, а чи з’явилася б така картина на світ, якби Російській православній церкві вдалося б таки переконати населення у необхідності тверезого способу життя? Що б у такому разі могло б надихнути художника на створення такого нетривіального сюжету? Це таємниця, розгадати яку, на разі, шукачі істини навіть не наважуються.
    Поза тим, російські казаки і російські православні патріоти святкують перемогу на американським суперменом і десятиліттями відзначають перемогу у Другій світовій війні, що стала можлива лише завдяки американській програмі «Ленд-лізу», на виконання якої до СРСР з Америки безоплатно постачались боєприпаси, техніка, продовольство і стратегічна сировина. На додачу, російські громадяни масово носять одяг американських ковбоїв (джинси) і дедалі частіше віддають перевагу футболкам, сорочкам, светрам з літерою «S», що символізує «переможеного» казаком кіногероя.
    То все ж таки… Хто кого переміг? Точно зрозуміло одне – на торжество тверезості в Росії ще доведеться почекати.

    Найсвіжіше

    Популярне