П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Гаспадіна нашего Кіріла»: У селі, яке у 2014 звільнили від «ДНР», РПЦвУ молитися за Московського патріарха

    У селі Олександрівка Маріїнського району Донецькій області в черговий раз помолились за патріарха церкви країни агресора – Кіріла (Гундяєва), який не засуджує російську окупацію Криму та Східних районів України. За московського очільника російської церкви моляться як за «Гаспадина нашего» попри те, що село у 2014 році було звільнено від окупаційних російських військ.
    Про це повідомляє офіційний сайт так званої «УПЦ МП» і публікує відповідне відео служби де чутно, як місцевий архієрей згадує «Гаспадіна і отца нашего Кіріла».
    Варто зазначити, що Олександрівка знаходиться на лінії російсько-української війни (25 км. до Донецька). Як зазначають в єпархії РПЦвУ, навіть у дні боїв тут завжди лунала молитва. Зрозуміло, що молитва лунала за московського патріарха. Варто зазначити, що в донецькій єпархії російсько-українську війну вважають братовбивчою.
    Із цього видно, що РПЦвУ допомагає російському агресору промивати мізки місцевому українському населенню. Ця церква розказує про «братні народи росіян і українців і про братовбивчу війну». У 2018 році священники «УПЦ МП» навіть зазивали до лав «ДНР».
    Сам храм де моляться за «Гаспадіна і отца нашего Кіріла» освячено РПЦвУ на честь князя Алєксандра Нєвского, який спалив Київ та викрав чудотворну Вишгородську ікону Божої матері й після чого РПЦ почала іменувати її «Владімірская» й встановила навіть ціле свято на цю подію. Щоб викрити таку історичну несправедливість ПЦУ посталила крапку в історії Вишгородської ікони.
    21 вересня у Святогірській лаврі РПЦвУ хоче провести, за участі проросійських активістів, форум «Люди миру». У ньому вже помічена низка осіб із антиукраїнськими поглядами на сучасні події в нашій державі.

    Найсвіжіше

    Популярне