Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Відійшов до Господа протоєрей Валерій Семанцо

    13 вересня 2020 р. на 66-му році життя після важкої хвороби відійшов до Господа протоєрей Валерій Семанцо, настоятель храму на честь Ікони Божої Матері «Живоносне Джерело», благочинний Борщагівського благочиння м. Києва, довголітній викладач, інспектор Київської духовної академії і семінарії.
    Протоєрей Валерій Миколайович Семанцо народився 2 березня 1955 р. на Закарпатті. Маючи музичну освіту, з 1986 року почав свій шлях служіння у Церкві як співак у хорі Володимирського кафедрального собору м. Києва. У відродженій Київській духовній семінарії у Києво-Печерській лаврі став керівником хору та викладачем співу, прийняв рукоположення.

    Світлина: сайт ПЦУ

    З 1992 р. – викладач, згодом – інспектор КДАіС УПЦ Київського Патріархату, регент хору. Бувши призначений настоятелем парафії на честь Ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» на столичній Борщагівці, відродив з руїн храм, понад 20 років очолюючи громаду, а також і Борщагівське благочиння.
    Протягом попереднього місяця отець Валерій боровся з хворобою, яка мала для нього важкий перебіг та дала низку ускладнень. Ввечері 13 вересня 2020 р. у лікарні він відійшов до Господа.
    Світлина: ФБ Євстратія Зорі

    Невтомний працівник на ниві Божій, вірний син Православної Церкви та українського народу, талановитий викладач і хормейстер, духовний наставник кількох поколінь студентів Київської духовної школи та вірних парафіян, щирий молитовник і служитель вівтаря Господнього, будівничий, люблячий батько для своїх дітей та родини, невичерпне джерело оптимізму та доброго гумору – таким він запам‘ятається усім, хто хоча би раз мав радість ближче з ним познайомитися, поспілкуватися.
    Світлина: ФБ Храма Живоносного Джерела

    Нехай Господь прийме його душу в Небесні Оселі!
    Царство Небесне, вічна пам‘ять і вічний спокій новопреставленому протоєрею Валерію!
    Пресслужба Київської Митрополії
    Української Православної Церкви (ПЦУ)

    Найсвіжіше

    Популярне