П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії вже міркують, що буде з мавзолеєм як поховають Лєніна

    Спілка архітекторів Росії оголосила про початок конкурсу на найкращу концепцію «ре-використання» мавзолею Лєніну на Червоній площі в Москві – після того, як тіло «вождя пролєтаріату» поховають.
    «Знаходження Вождя Великої Жовтневої Соціалістичної Революції В.І.Лєніна в Мавзолеї на Красній площі в Москві, в самому серці країни, що усвідомила історичні помилки минулого, входить в протиріччя з сучасними уявленнями про фіксацію «вічної пам’яті» та є порушенням російської православної традиції, а також волі самого Вождя», – саме так говориться в положенні конкурсу.
    Прийом заявок здійснюється до 19 жовтня. Кращі роботи будуть експонуватися з 11 по 13 листопада в рамках XXVIII Міжнародного архітектурного фестивалю «Зодчество», а в заключний день події, 13 листопада, будуть оголошені переможці конкурсу.
    «Цілком очевидно, що в майбутньому тіло В.І.Лєніна буде віддано землі, відповідно до його побажань і російською православною традицією. Що тоді буде з Мавзолеєм, шедевром архітектора А.В. Щусєва, головний зміст якого – гідна і ефектна демонстрація об’єкта особливої ​​значущості? Чим може стати спорожнілий Мавзолей, за своїм призначенням звернений у вічність?», – задаються питання організатори.
    Користувачі соцмереж відразу почали висловлювати свої пропозиції. Серед перших варіантів – замінити тіло Лєніна на тіло Путіна. Також люди пропонують зробити там громадську вбиральню чи нічний клуб.
    Раніше у РПЦ почали розмови про поховання Лєніна: мовляв, це комуністична пародія на нетлінні мощі.

    Найсвіжіше

    Популярне