П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Буковині зареєстрували статут релігійної громади, яка перейшла до ПЦУ

    Голосування про перехід від Московського патріархату до ПЦУ відбулося ще у березні 2019 року. Проте понад рік нова влада не реєструвала статут релігійної громади ПЦУ, а віряни ПЦУ скаржились на погрози і оббріхування від священника РПЦвУ. Тепер у Чернівецькій обласній адміністрації все ж таки зареєстрували статут релігійної громади ПЦУ у селі Рингач Новоселицького району.
    Про це йдеться у відповідному розпорядженні голови, опублікованому на сайті Чернівецької ОДА, пише ІА АСС.
    «Зареєструвати Статут релігійної організації «Релігійна громада парафії на честь Вознесіння Господнього Чернівецької єпархії Православної церкви України села Рингач Новоселицького району Чернівецької області», за адресою: село Рингач, вулиця Івана Франка, 65», – йдеться у документі, який підписав голова ОДА Сергій Осачук.
    Контроль за виконанням цього розпорядження поклали на заступницю голови ОДА Ірину Ісопенко. Раніше ми повідомляли, що громада ПЦУ у селі Рингач на Буковині вже 11 місяців «висить у повітрі».
    Мешканці цього села ще у березні минулого року перейшли від Московського патріархату до Православної церкви України. Проте процес реєстрації нової релігійної громади затягнувся. А в грудні 2019 року обласна адміністрація відмовила релігійній громаді села Рингач через ніби-то нечітку каліграфію у документах. Тоді у цьому селі почалися протистояння на релігійному ґрунті. Священник церкви Московського патріархату не допускав вірян ПЦУ до будівлі церкви. Натомість, селяни обіцяли судитися за своє право молитися у своїй Православній церкві України.
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне