Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Знову на передову: Волонтери з Диканьки збирають допомогу для військових

    Диканьські волонтери збираються у чергову поїздку до українських бійців, повідомляє Суспільне.Полтава. Для них сплели зо два десятки маскувальних сіток. Їхня кольорова гама – відповідно до сезону. Тут – зелений, коричневий, сірий та жовтий кольори. Використовують лише натуральну тканину, яка не плавиться.

    “У кожного свій стиль, кожен в’яже по-своєму: у кого квіточки, у кого доріжки. Зразу було дуже чітко. Нам казали, що не можна, щоб одним кольором одна стрічка була, другим кольором друга, бо безпілотники зафіксують. Стали ми тоді видумувати отак”, − показує волонтерка Ганна Деримарко.

    Плетінням волонтерки займаються у вільний час.

    Краще вже зараз стало з продуктами, можливо, для хлопців. Але сітки їм все одно потрібні. Обстріли йдуть, сітки горять. На повітрі вони розсипаються, на сонці і від морозу. Тому наша робота ще потрібна. Ми вже так звикли, навчилися і як у вишивальниці нитка швиденько лягає рівно і правильно”, − розповідає волонтерка Людмила Яковенко.
    Волонтерка говорить: у кожен свій рейс на Схід України беруть близько двадцяти маскувальних сіток. Кому не вистачить, надсилають і поштою. За весь час волонтерства, а це із 2014-го, вони сплели близько семи сотень таких виробів.
    “Сітки дуже потрібні. І техніку накривати, і бліндажі, і переходи, де вони переходять, тому що дуже снайпери стріляють”, − каже волонтерка Ніна Моргунова.
    Майже рік, як почали виготовляти ще й ковдри та подушки. Для цього беруть обрізки матеріалів на меблевій фабриці.

    Допомога від волонтерів для військових. Світлина: Суспільне.Полтава

    “Зразу, поки ми наловчилися, було важко. А потім уже легко. За день ми робили по дві ковдри. Одна зшивала синтепон, друга шила наволок. Побачили, що це класно, що хлопцям буде добре. І що їм буде тепло, і буде хоч трошечки затишніше там”, − розповіла волонтерка Лідія Гончар.

    Окрім сіток, подушок і ковдр для бійців волонтери повезуть свіжі овочі, компоти та домашню консервацію. У цьому допомогли місцеві жителі.

    “Із готових продуктів – вареники, котлети. Кожного разу ми 600-700 котлет робимо. Ділимо по 50, по 100 штук. В залежності скільки людей на позиції. Капусту кваситимемо. І в основному буде печене, смаколики. Люди дома печуть рулети, кекси, печиво всяке, терті пирог”, − розповіла Ніна Моргунова.

    Цього разу волонтери попрямують в Авдіївку та Красногорівку.

    Найсвіжіше

    Популярне