Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Нью-Йорку відбудовують православний храм, зруйнований терактом 11 вересня

    Після трирічної зупинки через фінансові проблеми у Нью-Йорку відбудовують православну церкву Константинопольського патріархату, яка була зруйнована внаслідок нападу на Світовий торговий центр 11 вересня 2001 року.
    На початку серпня 2020 року архієпископ Елпідофор, керівник грецької православної церкви в Америці, благословив будівництво храму на честь Святого Миколая у Центрі світової торгівлі, повідомляє religionnews.com.
    «Ми почули голос Господа і відновлюємо нашу церкву», – сказав він. Губернатор Ендрю Куомо, який був там, щоб побачити відновлювані роботи, сказав, що реконструкція є ще одним доказом наполегливості жителів Нью-Йорка піднятися з попелу терактів.
    Церква буде задовільняти релігійні потреби православних віруючих, а також приймати відвідувачів усіх віросповідань, які бажають задуматися про жертв теракту 11 вересня.
    Роботи почали у 2017 році і пригальмуватися у 2020 році через коронавірус. Грецька Архієпископія США все ще сподівається добудувати фасад церкви до 11 вересня 2021 року, до 20-ї річниці терактів, сказав священник Алекс Карлуцос, генеральний вікарій архієпархії США (Константинопольського патріархату).
    Архієпископ Елпідофор заявив у червні 2019 року, коли його призначили новим лідером 1,5-мільйонних греко-православних прихильників у США, що завершення будівництва церкви святого Миколая стане його головним пріоритетом. Бюджет проєкту церкви складає 86 мільйонів доларів США.
    Церква святого Миколая збудована у 1916 році, коли греко-американські іммігранти започаткували конгрегацію в нижньому Манхеттені. Нова церква замінила набагато скромнішу споруду, яку віряни придбали у 1919 році та перетворили на церкву.
    Нагадаємо, Архієпископ Елпідофор раніше заявив, що звільнити український народ від важкого «захисту» Росії було історичною необхідністю. 

    Найсвіжіше

    Популярне