Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Релігійна громада ПЦУ с. Лука-Мелешківська завершує будівництво трапезної-храму

    Як ми раніше повідомляли, 14 червня 2020 року відбулося освячення Хреста на місці будівництва тимчасового храму-трапезної у с. Лука-Мелешківська Вінницького району. З першого ж дня після освячення хреста розпочалося й будівництво.
    Усі роботи здійснюються коштами та зусиллями релігійної громади місцевого Свято-Преображенського храму, яка переважною більшістю голосів ще у січні 2019 року ухвалила рішення приєднатися до канонічної Помісної Православної Церкви України, але впродовж цього часу через протидію прихильників УПЦ Московського патріархату не може користуватися своїм храмом, на який має всі юридичні документи.

    Світлина: ФБ Релігійної громади “Свято-Преображенського храму ПЦУ с.Лука -Мелешківська”

    Продовжуючи відстоювати свої права в судах, релігійна громада вирішила побудувати тимчасовий храм, в якому можна буде молитися восени та взимку, не потерпаючи від негоди і холоду, як це було минулого року. Потім, як розповідають представники громади, тимчасовий храм можна буде використовувати, наприклад, як недільну школу і трапезну.
    На сьогодні вже зроблено дуже багато, у чому можна переконатися, переглянувши світлини зі сторінки релігійної громади у Facebook. Але з наближенням холодних осінніх зимових днів роботи слід максимально прискорити. Тому Релігійна громада храму Преображення Господнього Православної Церкви України с. Лука-Мелешківська звертається до усіх людей із проханням про духовну молитовну підтримку та матеріальну допомогу.
    У дописі на своїй сторінці у Facebook віряни Луки-Мелешківської пишуть: «У нас є Храм і усі документи в наявності, але досі ввійти у нього ми не можемо. Суди навмисне затягуються. Ми другий рік змушені стояти під відкритим небом і в дощ і в сніг, а це дуже важко, особливо дітям та літнім людям. Тому ми розпочали будівництво Храму-трапезної. Відомо, що будь-яке будівництво, потребує великих фізичних зусиль і звичайно, коштів. У нас спонсорів немає, усі роботи ведуться своїми силами та коштами наших парафіян. В даний час ми потребуємо матеріальної допомоги. Глибоко віримо і сподіваємося, що при Божому благословенні, людській підтримці ми завершимо будівництво в ім’я Господнє і для слави Господньої».
    Світлина: ФБ Релігійної громади “Свято-Преображенського храму ПЦУ с.Лука -Мелешківська”

    Громада просить небайдужих людей, які бажають підтримати громаду Православної Церкви України, яка не опускає руки, а продовжує боротися за свій старий храм і самотужки будує нове церковне приміщення, допомогти у цій благій і богоугодній справі.
    За діяльністю релігійної громади храму Преображення Господнього с. Лука-Мелешківська Православної Церкви України можна спостерігати на сторінці Facebook. На цій сторінці жертводавці можуть залишати свої імена для молитви за них вірян на чолі з їх настоятелем капеланом протоієреєм Віктором Чверкуном.
    Прес-служба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    Найсвіжіше

    Популярне