Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Жителі Новомосковська на мітингу вимагали встановити меморіал загиблим бійцям

    У Новомосковську на Січеславщині понад пів сотні людей вийшли під міськраду з вимогою встановити у місті меморіал загиблим бійцям.
    Як повідомляє Суспільне, на акцію зібралися родичі загиблих, військовослужбовці, волонтери та містяни. Гроші на встановлення меморіалу виділили з міського бюджету торік, але роботи досі не розпочали.

    Учасники акції співають гімн України, поіменно згадують 58 загиблих на війні бійців, котрі жили у Новомосковському районі, вшановують їх хвилиною мовчання.

    Людмила Голополосова – серед тих, хто прийшов, щоб звернутися до міської влади з вимогою встановити у місті меморіал загиблим воїнам. На війні вона втратила чоловіка. Юрій Голополосов був старшим прапорщиком 25-ї повітряно-десантної бригади. 42-річний командир бойової машини загинув у 2014 році в бою.

    «Мій чоловік загинув під Червоним Лиманом Донецької області. Також з ним загинули з 25-ї бригади ще 6 чоловік. Ми не дамо забути наших героїв, і тому ми тут. Ми нагадуємо, що ми є, родини, дружини», – каже вдова.

    Олексій Васько з 2016-го воює у складі 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”. На акцію прийшов з портретом свого загиблого товариша по службі.

    Акція в Новомосковську, 9 вересня 2020 року. Світлина: Суспільне.Дніпро

    «Під час цієї ротації моя бригада втратила 9 людей. Ми були на Луганському напрямку, там нас вже знають і зустрічають дуже “радісно”, доведеться мати втрати. Ми сьогодні тут зібралися, щоб всі пам’ятали. І ті, котрі носять форму, і ті, хто ні. До Луганщини тут 400 кілометрів, це не так багато. І, слава Богу, що це не прийшло сюди завдяки тим, кого з нами немає», – сказав боєць.

    До учасників акції вийшов голова Новомосковської міськради Віктор Літвіщенко.

    За його словами, у грудні 2019 року на черговій сесії ухвалили рішення щодо закладення в бюджет наступного року грошей на зведення у місті меморіалу загиблим на війні бійцям. Це 1 мільйон 800 тисяч гривень. Але вартість робіт, згідно з розробленим проєктом, майже вдвічі більша.

    «У березні цього року, зважаючи на те, як кажуть спеціалісти і наявність проєктно-кошторисної документації з будівництва цього пам’ятника, загальна сума кошторису в цінах 2018 року майже 4 мільйони гривень», – зазначив мер.

    Міська влада розраховує на додаткові гроші з районного бюджету, говорить Віктор Літвіщенко. Звернулися до райради з проханням виділити на встановлення меморіалу близько 2 мільйонів гривень.

    Якщо необхідну суму отримають, то меморіал зведуть за рік, обіцяє влада.

    Найсвіжіше

    Популярне