П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії іноземну мову виключили з числа обов'язкових іспитів. На вимогу партії Путіна

    Іноземну мову виключили з числа обов’язкових предметів, за якими проводиться державна підсумкова атестація. Таке рішення ухвалила у російському Міносвіти, повідомляють росЗМІ.
    «Ми разом ухвалюємо це рішення за підсумками широких громадських обговорень на різних майданчиках, прислухаючись до численних оцінками експертів. Проєкт в тому числі підтримала Російська академія освіти, за внесення змін виступили органи управління освітою переважної більшості регіонів», – повідомив заступник міністра освіти РФ Віктор Басюк.
    За словами російських чиновників, обговорення відмови від обов’язкового іспиту з іноземної мови проходило «в тому числі на майданчиках ОНФ і за участю депутатського корпусу партії «Єдіная Росія».
    На сайті пропутінської правлячої партії «Єдіная Росія» з’явилося повідомлення, що саме партія домоглася скасування обов’язкового іспиту з іноземної мови. Член президії генради «Єдіной Росії», член комітету Держдуми з освіти і науки Альона Аршинова пояснювала це, зокрема, тим, що на це немає грошей в бюджеті.

    Найсвіжіше

    Популярне