Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський зняв маску перед натовпом і розповів, що вірус долається любов’ю

    Папа Римський Франциск під час зустрічі з вірянами у Ватикані 9 вересня публічно зняв маску та заявив, що «вірус, якому невідомі бар’єри, кордони чи культурні і політичні відмінності, повинен долатися любов’ю без бар’єрів, границь і відмінностей».
    83-річний понтифік неодноразово доторкнувся до людей, які прийшли на Генеральну аудієнцію у двір Сан-Дамасо, передає Daily Mail.
    Папа зняв маску, коли вийшов із машини. Посміхався і розмовляв із людьми, тиснув руки, торкався чола прихожан, які тягнулися до нього через загородження. Хлопчик простягає руку понтифіку, і Папа благословив його.
    Папа Римський зазначив, що «християнська відповідь» на пандемію та її соціально-економічні наслідки ґрунтується на любові, насамперед, «на любові Бога, що завжди нас випереджує».
    «Справжня любов, яка вчиняє нас плідними та вільними, завжди є експансивною, а також – інклюзивною. Така любов піклується, оздоровляє та приносить користь», – сказав понтифік.
    Він, наголосив, що коли кожен зробить свій внесок, це стане відображенням Божого образу, і з Його допомогою «зможемо оздоровити світ, всі разом трудячись задля спільного добра».
    Папа порівняв тих, хто не допомагав нужденним під час глобальної пандемії, з «прихильниками Понтія Пілата», які «просто вмивають від цього руки».
    «Здоров’я — це не тільки особисте благо, а й суспільне благо. Здорове суспільство — це те суспільство, яке піклується про здоров’я кожного», — заявив церковник.
    У відвідувачів перевіряли температуру, коли вони входили до Ватикану, частина з 500 глядачів були в масках. Публіка сиділа на місцях, влаштованих так, щоб забезпечити соціальне дистанціювання. Однак, люди порушили його, коли прибув Франциск.
    Варто зазначити, що у Ватикані – центральній резиденції найвищого керівництва Католицької Церкви зафіксовано 12 випадків коронавірусу, з яких всі одужали. Останній випадок коронавірусу у Ватикані був зафіксований 7 травня.
    В Італії усього зафіксовано 282 тис. випадків Covid-19 з яких 35 577 смертельних. 9 вересня в Італії виявили 1430 випадків коронавірусної хвороби і їх кількість починає знову зростати.

    Фото: https://www.dailymail.co.uk/

    Фото: https://www.dailymail.co.uk/

    Найсвіжіше

    Популярне