Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Сєргєй Лавров здивував своєю заявою, зробленою під час візиту до Кіпру

    Глава закордонного відомства Росії Сєргєй Лавров провів 8 вересня офіційну зустріч з Головою Палати Представників Республіки Кіпр Димитрісом Сілурісом під час свого офіційного візиту до Кіпру.
    Про це повідомляє проросійське видання “СПЖ” з посиланням на сайт МЗС РФ.
    Лавров розповідав звичну пісню про “атаку на православ’я”, яка часто лунає з вуст функціонерів Кремля різного калібру. Проте згодом, він зробив досить неоднозначну і дивну заяву. Очільник МЗС Росії зазначив: «нам дуже приємно, що Російська Православна Церква і Кіпрська Православна Церква разом відстоюють право православних самим визначати свою віру».
    Досить дивно прозвучало з огляду на той шквал критики, яким Кремль відреагував на об’єднання православних конфесій України в Православну церкву України. Чому ж тоді в Росії не сприйняли право українських православних, які визначили свою віру?
    Втім, якщо правильно розтлумачити слова Лаврова – все стає на свої місця. Православні мають право обирати віру, яка схвалена РПЦ та Кремлем. Якщо ж вибір зроблено на користь Вселенської Патріархії – це вже “атака на православ’я, гоніння і розкол”. Подвійні стандарти, про які так любить говорити Лавров, вже давно стали нормою його власної риторики.

    Найсвіжіше

    Популярне