Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Покликання сучасних журналістів можна порівняти з покликанням апостолів, – Епіфаній

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав журналістів із Міжнародним днем солідарності журналістів, порівнявши останніх із апостолами.
    «Сьогодні відзначають Міжнародний день солідарності журналістів, що спонукає нас згадати якості, які їх єднають. Це – прагнення та місія свідчити правду, донести її людям. Покликання сучасних журналістів можна порівняти з покликанням апостолів-учнів Господа нашого Ісуса Христа, які свого часу доносили до людей Істину, проповідували Слово Боже, були очевидцями важливих подій і оповідали про них людям, подорожуючи різними країнами. І хоч ми живемо зовсім в інших умовах, і нині долати відстані вже набагато легше і швидше, журналісти, подібно до апостолів, мають залишатися свідками правди подій нашого часу.», – сказав митрополит Епіфаній.
    Предстоятель ПЦУ зазначив, що діяння святих апостолів та їхню роль у просвіченні людства важко переоцінити. Апостолів чули люди і вірили їм, відкривали свої серця, бо вони несли людям Правду, дарували надію, вказували істинний шлях, допомагали з правильним вибором. «Так і журналістська праця має приносити добрі плоди, не лише віддзеркалювати події сучасності, а дарувати надію, допомагати знаходити вихід, цінувати добро».
    За його словами пред журналістами постали нові виклики, які потребують свого висвітлення: початок виборчої кампанії, нова хвиля поширення небезпечної хвороби, триваюча неоголошена війна на Сході.
    «Для журналістів важливо звершувати своє покликання не лише як оповідачів інформації, але спонукати аудиторію до кращого, гуртувати людей, а не роз’єднувати, пропонувати, а не лише критикувати, радити корисне, а не нагнітати ситуацію, ділитися позитивним досвідом, а не концентруватися на втратах, будувати, а не руйнувати, прагнути миру, а не сіяти ненависть і розбрат», – підкреслив митрополит Епіфаній.
    «Тож, дорогі журналісти, завжди дійте на благо з мудрістю та любов’ю до ближніх. Будьте світочами правди, наслідуючи приклад Господа нашого Ісуса Христа, Який сіяв Слово в душах людських, що вже майже два тисячоліття дарує людству духовну підтримку, надію й веде до спасіння», – підсумував він.
    Нагадаємо, митропоплит Епіфаній закликав шанувати довкілля. Також у селі Зеленьків на Черкащині освячено новозбудований храм ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне