Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Кремль воліє замовчувати факт заснування Москви київським князем

    У Москві відбулись урочисті заходи з нагоди святкування 873-ї річниці заснування міста. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Московського Патріархату.
    На святкові заходи 5 вересня 2020 року до концертної зали «Зарєдьє» прибули вищі посадові особи Російської Федерації. Присутніми були президент Росії Владімір Путін і предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв).
    Промова Путіна базувалась на вихвалянні мужності москвичів, які першими з росіян зіштовхнулись з епідемією коронавірусу. Всі урочисті слова Президента РФ крутились навколо коронавірусу, волонтерства та лікарів.
    Промовчав про беззаперечні факти з історії російської столиці і предстоятель РПЦ. Кремль давно сповідує політику маніпуляцій з історією. А там, де факти викривити важко, їх просто замовчують.
    Так і цього разу. Легше говорити про виклики сьогодення, за якими можна так просто забути, що Москва заснована київським князем Юрієм Долгоруким, який збудував на березі однойменної річки град-фортецю.
    Путін і патріарх Кіріл (Гундяєв) і самі б хотіли забути такий принизливий для себе факт. Втім, зараз вони змушені просто мовчати про те, що не вписується в сучасну ідеологію Кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне