Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    У Кропивницькій єпархії освячено новий храм ПЦУ на честь святителя Миколая Чудотворця

    У Кропивницькій єпархії Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 5 вересня звершив освячення храму на честь святителя Миколая Чудотворця села Новоєгорівка.

    Перебуваючи з архіпастирським візитом предстоятель ПЦУ звершив у новоосвяченому храмі Божественну літургі. Його Блаженству співслужили митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, настоятель храму священник Олександр Михайленко та місцеве духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Після прочитання Євангелія Предстоятель помісної Української Православної Церкви виголосив першосвятительське слово проповіді.

    «Вітаю усіх вас із освяченням цього прекрасного храму. Постання нового дому Господнього є найперше виявом нашої віри в Бога, а також нашої вдячності за усі Його благодіяння до нас, адже ми як християни покликані постійно дякувати Богові за все.  Також храм є особливим місцем, де ми приймаємо спасительні Таїнства Церкви. Живучи у цьому світі ми покликані придбати перш за все духовний скарб. Господь не заперечує, щоб ми мали усе те, що необхідне нам для земного існування. Однак ми не повинні забувати про Бога, не повинні згадувати про Нього лише тоді, коли власними силами не можемо подолати якісь випробування чи хвороби. Отож  у своєму житті потрібно закладати правильні духовні основи. Головною ж цією основою є любов – любов до Бога і любов до ближніх, які не можуть бути справжніми одна без одної. І якщо серед нас повсякчасно пануватиме така любов, то ми будемо тією спільнотою християн,  які рухаються правильним шляхом до Вічного життя».

    За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення згубної пошесті коронавірусу. Після відправи Блаженнійший владика відзначив фундаторів і благодійників храму церковними нагородами та відвідав на подвір’ї святковий концерт української народної пісні.

    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній благословив студентів духовної академії. Також ПЦУ попросила молитись за здоров’я почесного патріарха Філарета.

    Найсвіжіше

    Популярне