П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Наша планета і все, що її наповнює, є Божим творінням», – Епіфаній закликав шанувати довкілля

    Предстоятель Православної Церкви України закликав шанобливо ставитись до довкілля, адже наша планета і все, що її наповнює, є Божим творінням.
    «Завжди пам’ятайте, що наша планета і все, що її наповнює, є Божим творінням, піклування про яке покладене на людство. На жаль, панування людини над природою, спотворене гріхом і споживацьким ставленням до неї, привело нашу планету на межу екологічної катастрофи, вже знищило значну частину флори і фауни та поставило перед людством питання виживання», – сказав Епіфаній у посланні до Дня молитви за довкілля.
    Він попросив переосмислити екологічну культуру життя, виробництва і споживання.
    «Ми маємо можливість на зміну нашого життя, але лише тоді, коли будемо ставитися відповідально і милосердно до всього живого. Церква закликає до світоглядної переміни розуму людства. І в цьому питані недостатньо правильних законів, має змінитися мислення людей. Потреба в чистоті, красі і гармонії має змінити нашу поведінку, стати для кожного моральним вибором і благословенною доброю справою», – наголосив предстоятель ПЦУ.
    У першу неділю вересня у загальноправославний День молитви за довкілля ПЦУ благословила своїх вірних упродовж двох тижнів зосередити свої молитовні, просвітницькі та благодійні зусилля на розв’язанні проблем, пов’язаних з екологією.
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній благословив студентів духовної академії.
     

    Найсвіжіше

    Популярне