П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Клірику РПЦ загрожує в’язниця за розтрату грошових коштів

    Прокуратура Російської Федерації просить суд винести вирок колишньому настоятелю храму Святителя Миколая Чудотворця в Шахунському районі Нижегородської області РФ Сєргєю Цепову, засудивши останнього до трьох років тюремного ув’язнення, повідомляє «Коммерсантъ».
    Відлученого від Церкви священника Сєргєя Цепова звинувачують у розтраті коштів після продажу службової квартири.
    Слідство встановило, що в 2016 році клірик продав квартиру, що належала Нижегородській єпархії, в селищі Сява і не зарахував отримані від продажу кошти у розмірі 500 тисяч російських рублів до каси парафії. Таким чином, його дії кваліфікували за ч. 3 ст. 160 Кримінального Кодексу РФ «Присвоєння або розтрата майна з використанням службового положення в крупних розмірах».
    До слова, в РПЦ стверджують, що колишній настоятель вчинив чимало фінансових порушень. Зокрема, заявляють про привласнення ним пожертв та крадіжку грошей із сейфу церковної лавки.
    В результаті виявлених порушень, священника на 5 років відлучили від Церкви, а в 2018 році по факту розтрати коштів була порушена кримінальна справа.
    Сєргєй Цепов вважає, що кримінальне переслідування є помстою за публічну критику патріарха Кіріла (Гундяєва). Цепов неодноразово публікував відеоролики про зустріч предстоятеля РПЦ з Папою Римським Франциском, якого вважає єретиком.
    В тому ж 2018 році Цепов назвав єпископа Городецького і Ветлузького Августина «лжеєпископом» і заявив про припинення євхаристійного спілкування. Таким чином, священник пішов в розкол з РПЦ.
    Зараз, відлучений священник Сєргєй Цепов заявляє, що кримінальна справа проти нього базується на сфабрикованих доказах, а РПЦ називає організацією «гірше МММ», мовляв, ніхто є єпископів РПЦ менше мільйона щомісячно не заробляє.
    Поряд з тим, судове розслідування прийшло до висновку, що вина підсудного священника в епізоді з продажем квартири повністю доведена. Своє останнє слово в процесі Цепов висловить 10 вересня. Після цього, суд прийме рішення і винесе вирок. Підсудному загрожує три роки тюремного ув’язнення.

    Найсвіжіше

    Популярне