Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    У Ніжині відремонтували фасад Свято-Покровського храму ПЦУ і поставили нову ікону Покрови на дзвіниці

    Востаннє, ремонтні роботи в Свято-Покровському храмі в місті Ніжин проводилися одинадцять років тому. Стільки ж років і образ Покрови пробув на дзвіниці. Мальований художником, спеціальними фарбами. Але  вони під дією морозів, сонця, вітру, дощів з часом вицвіли. Тож цього року, виконуючи ремонтні роботи фасаду, прийняли рішення замінити і образ.
    “Нова ікона Покрови Пресвятої Богородиці виготовлена ще декілька років тому, за кошти міського бюджету. Саме вона на центральній площі міста благословляла Ніжинський Покровський ярмарок і увесь чесний люд. Та все ж, її місія – вінчати чоло нашого храму”, – розказав виданню Ніжин.city настоятель храму отець Михаїл.

    Світлина Валерія Кичка

    З моменту відродження храму (з 90-х років минулого століття) це вже четвертий по рахунку образ Покрови на дзвіниці храму. Перший – порвав вітер, наступними – благословляли Покровський ярмарок. Ікону, яку нині зняли з дзвіниці, передадуть Ніжинському театру. Її реставрують і вона традиційно виходитиме до громади під час урочистого відкриття Покровського ярмарку.
    Нова ікона, яку розмістили на дзвіниці храму, друкована в типографії, зображення спроектоване отцем Михаїлом. Саме у віддрукованому, а не писаному вигляді, триматиметься довше, ефективніше протистоятиме природним явищам – дощу, вітру…
    “Коли Господь благословляє землю вранішнім сонцем, першою церквою, яка зустрічає його схід, є наша – Покровська. І перші сонячні промінчики цілують ікону Покрови Пресвятої Богородиці. І вже тоді, наповнені Божою благодаттю, розливаються й огортають Ніжин. І святий покров покриває місто і його жителів, оберігаючи від усякого зла і допомагаючи у всякій праведній справі кожному. А ми, ніжинці, живемо, трудимося і молимося за Боже благословення нашої громади і кожного з нас”, – каже отець Михаїл, настоятель Свято-Покровського храму.

    Найсвіжіше

    Популярне