Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Над Мелітополем кружляли американські ядерні бомбардувальники Б-52

    Два стратегічні бомбардувальники Boeing B-52 Stratofortress Повітряних сил США 5 разів зробили кільце над Херсонською та Запорізькою областями, неподалік окупованого Криму.
    Про це повідомляє Український мілітарний портал.
    Бомбардувальники з бортовими номерами JULIA51/61-0034 та JULIA53/60-0044 залетіли у повітряний простір України з Польщі, де їх супроводжували Су-27 та МіГ-29, які вилетіли з аеродрому Озерне під Житомиром і одеського Шкільного аеродрому, повідомляє armyinform.com.ua.
    Спочатку вони прямували у напрямку Києва, а згодом повернули на південь нашої держави.
    Вони зробили 5 кіл між Мелітополем та Генічеськом. Зазначається, що Boeing B-52 Stratofortress з’явилися в повітряному просторі України вперше за 26 років.
    Зараз вони повертаються назад у Британію.

    Фото: https://mil.in.ua/uk/news/amerykanski-b-52-litayut-nad-melitopolem/

    РосЗМІ стверджують, що американські бойові літаки відпрацьовували завдавання ракетних ударів по російських військових об’єктах на території анексованого українського півострова та півдня РФ.
    Саме у цей час в окупованому Росією Криму та на півдні Росії незабаром розпочнуться військові навчання Кавказ-2020 за участі близько 120 тисяч військовослужбовців.
    Також у них візьме участь до 3 тис. бойових броньованих машин, з них не менше 500 танків, 300 літаків, 250 гелікоптерів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів.

    Довідка

    Боїнг B-52 Stratofortress (стратосферна фортеця) – американський багатофункціональний важкий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець. Він здатний нести звичайне, високоточне та ядерне озброєння, летіти на висоті понад 16 кілометрів. Його бойовий радіус перевищує 7 тисяч кілометрів. Нині на службі ВПС США перебуває 85 одиниць, ще 9 знаходяться в резерві.

    Бомбардувальник США B-52 Stratofortress (фото: wikimedia by Aleem Yousaf)

    Найсвіжіше

    Популярне