П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ благословив присягу студентів Київського національного економічного університету

    На плаці Юридичного інституту відбулися, з усіма карантинними обмеженнями, урочистості з нагоди прийняття військової присяги студентами кафедри військової підготовки Київського національного економічного університету (КНЕУ). Юне поповнення благословив капелан ПЦУ от. Олег Скнар. 
    «Хоча ви всі зараз у захисних масках, але ми всі бачимо ваші посмішки радості і цей позитивний настрій треба зберегти упродовж вашого навчання та майбутнього життя офіцерів запасу ЗСУ!», –  такими словами отець Олег підбадьорив новітніх військовослужбовців, повідомляє фейсбук-сторінка храму Покрови Пресвятої Богородиці в Головному військовому клінічному госпіталі.
    На святковому заході були присутні ректор КНЕУ Дмитро Григорович Лук‘яненко, представники військового командування ЗСУ, викладачі кафедри військової підготовки та численні гості, батьки й родичі студентів.
    Серед економічних вишів України саме у КНЕУ у 2017 році з‘явилася військова кафедра, де готують офіцерів запасу за спеціальностями «Організація речового забезпечення» та «Організація продовольчого забезпечення».
    Захід розпочався після Державного гімну хвилиною мовчання, якою вшанували українських героїв- захисників, полеглих на Сході України за суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої Держави.
    Після прийняття військової присяги, капелан протоєрей Олег Скнар запропонував педагогічній корпорації та студентам, які щойно склали присягу, помолитись, після чого окропив всіх присутніх святою водою. У своїй промові отець Олег привітав студентів, які стали частиною великої родини військовослужбовців. І зосередив увагу на урочистій миті, починаючи з якої, життя повинно наповнитись великим осмисленням слів присяги, які легко промовити, але треба докласти чимало зусиль, щоб вони стали частиною життя.
    Нагадаємо, капелан Олег Скнар розповів, що у 2014 році не бачив громаду госпітального храму в складі Московського патріархату.


     

    Найсвіжіше

    Популярне