П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Держсекретар США закликав Білорусь пропустити через кордон архієпископа Тадеуша Кондрусевича

    Держсекретар США Майк Помпео закликав владу Білорусі дозволити повернутися на батьківщину глави Католицької Церкви у Білорусі архієпископу Тадеушу Кондрусевичу. Йому було відмовлено в перетині кордону 31 серпня, хоча закони Білорусі гарантують будь-якому її громадянину безперешкодний в’їзд на територію країни.
    «Білоруська влада повинна дозволити повернення архієпископа Кондрусевича, щоб він міг опікуватися своєю паствою під час протестів, що тривають. Він і весь білоруський народ повинні мати можливість користуватися своїми основними свободами, включаючи свободу віросповідання», — йдеться в повідомленні глави Держдепартаменту США, повідомляє credo.press.
    Передбачається, що обурення Лукашенка викликала публікація на офіційному сайті Католицької Церкви в Білорусі уривків з інтерв’ю архієпископа Тадеуша Кондрусевича польському католицькому телеканалу «TV Trwam», в якому глава білоруських католиків заявив, що президентські вибори в країні 9 серпня пройшли «нечесно».
    1 вересня Лукашенко заявив, що Кондрусевич не був пропущений з Польщі до Білорусі, оскільки «отримав завдання на польській стороні», хоча подібного підстави для не пропуску через білоруський кордон громадянина Білорусі білоруські закони не передбачають.

    Найсвіжіше

    Популярне