П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Євреї в Освенцімі виробляли для вбивства радянських громадян вибухівку: Нова методичка в російських школах

    У росЗМІ з’явилася інформація, що шкільних вчителів шкіл забезпечили методичками для проведення класної години 1 вересня. Темою бесіди з дітьми в перший навчальний день стала Друга Світова війна.
    Однак деякі історичні події, викладені в матеріалах, виглядають, м’яко кажучи, сумнівними. Зокрема, в методичці позначено, що класні керівники повинні говорити школярам про постачання Німеччини ресурсами і військовою технікою. «Їх забезпечувала вся Європа», – йдеться в документі.
    Автори методички пишуть, що французи передали німцям свої танки, чехи збудували весь парк німецьких бронетранспортерів, а також виробляли для неї танки, літаки і стрілецьку зброю, поляки будували літаки, а «польські євреї в Освенцімі виробляли для вбивства радянських громадян вибухівку, синтетичний бензин і каучук».
    Складається враження, що Чехія, Франція і Польща були союзниками гітлерівської Німеччини і спеціально добре її озброїли для війни з СРСР. Також в тексті є глава про псевдосоюзніков СРСР.
    «Будучи номінально союзниками СРСР, вони представляли швидше «ворогів-союзників». США і Великобританія аж до 1944 року вели розмови про відкриття другого фронту і буквально вскочили на «підніжку перемоги», коли після Сталінградської і особливо Курської битви радянські війська перетнули кордон СРСР і почали звільняти країни Європи», – пишуть укладачі методички.
    Автори методички вважають, що Друга Світова війна була вигідна США, як засіб для подолання світової економічної кризи. Загалом, сенс такий: в усьому винна Америка, Захід їй прислуговує і кінцева мета всіх дій – зашкодити Росії.
    Депутат Законодавчих зборів Петербурга Боріс Вішневський упевнений, що такий опис подій – та сама фальсифікація історії, з якої нібито так люто бореться російська влада.

    Найсвіжіше

    Популярне