Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх висловив співчуття у зв'язку з захворюванням єпископів Єрусалимської церкви Covid-19

    Вселенський патріарх Варфоломій направив листа до Єрусалимського патріарха Феофіла III, висловлюючи співчуття та підтримку від Константинопольської православної церкви Єрусалимській православній церкві, деякі члени якої заражені COVID-19.
    Ця подія змусила Єрусалимського патріарха відкласти свій візит, запланований на 1 вересня, до Вселенського патріархату, повідомляє orthodoxtimes.com.
    «Усі ваші брати у Фанарі розділяють горе та страждання заражених членів Братства Агіотафітів коронавірусом, і ми молимося лікареві наших душ і тіл, щоб швидко зцілив тих, хто прикутий до ліжка, і повернув їх до священного місія охорони святих місць у Святій Землі під вашим сильним керівництвом та батьківською прихильністю. Ми довіряємо благодаті Пресвятої Діви Марії, якої ми святкуємо Успіння, захистити вас і членів Братства Агіотафітів, які проходять випробування», – говорить Вселенський Патріарх у своєму листі від 28 серпня.
    Раніше повідомлялось про можливе визнання ПЦУ з боку Єрусалимського патріархату на святкуванні церковного новоліття або початку церковного індикту. 1 вересня мало відбутись святкове богослужіння патріархів Варфоломія і Феофіла ІІІ.
    Нагадаємо, Вселенський Патріарх надіслав послання з нагоди Церковного Нового Року.

    Найсвіжіше

    Популярне