П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ назначила головним «церковним суддею» єпископа, який публічно бив людей

    Російська православна церква призначила митрополита Курського і Рильського Германа (Мораліна) виконувачем обов’язків глави загальноцерковного вищого суду РПЦ. Раніше він відзначився неодноразовим публічним побиттям парафіян та священнослужителів.
    Про це повідомляє Телеграм-канал Церквач.
    У листі прихожани Курської єпархії патріарху Алексію II, в  2007 році, повідомляють про архієпископа Германа наступне: «Багатьом вірним і духовенству вже довелося відчути фізичну силу нашого архієрея. Так під час здійснення хресного ходу з Коренной пустині, восени 2006 року поряд з архієреєм йшла хвора людина, Ковальов Сергій, якого знають багато парафіян м. Курська. Владиці (Герману) набридло слухати радісний спів, і він сильно вдарив металевим жезлом Сергія, який йшов поруч. Той зашкутильгав і зігнувшись від болю і був змушений відстати хресного ходу».
    Також парафіяни в листі написали, що на свято Хрещення у 2007 році прилюдно біля вівтаря Знам’янського собору під час служби архієпископ РПЦ Герман з розмаху вдарив по щоці протодиякона Александра Белецкого. «Отець Александр так оторопів, що якийсь час не міг продовжувати служити».
    Водночас парафіяни повідомили, як на Великодньому богослужінні у квітні 2007 року горезвісний єп. РПЦ Герман підбіг до от. Адріана і з усієї сили завдав удар по руках, а потім вдарив його в сонячне сплетіння і спокійно повернувся за свічками і кадилом. У лисі йдеться що Герман «є великим любителем міцних напоїв, частенько дозволяє він собі впиватися з певною групою друзів».
    Тепер єп. Германа поставили на пост виконавця обов’язків глави загальноцерковного вищого суду РПЦ.
     

    Найсвіжіше

    Популярне