Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Володьку – на царство? Ні, на імператорство: У Росії підготували законопроєкт «Про статус і повноваження Імператора Росії»

    Рада атаманів Росії підготувала законопроєкт «Про статус і повноваження Імператора Росії». Законопроєкт відправлений на розгляд до обох палат російського парламенту. Зміни до Конституції Росії дозволяють ввести подібну вищу посаду.
    Казаки планують 16-17 вересня цього року провести в Москві Земський собор, що стане першим кроком до всенародного референдуму для обрання імператора.
    Щоб відчути всю, як казали «Довгоносики», «кульмінацію апогею нашого апофєйозу», Духовний фронт України пропонує підбірку цитат «казачих атаманів», перекладених українською.
    Валєрій Камшилов, казачий генерал, атаман РосВійска

    • Що ж може бути краще для відновлення імперської величі Росії, ніж відновлення її імператора? Адже Росія була імперією до тих пір, поки комуністи холоднокровно не знищили всю імператорську сім’ю. Є претенденти на престол, але вони «не особливо серйозні».

    • Треба спиратися на біблійний вислів «Оберіть царя з народу свого». Тому обрання царя поза догматичних і династичних норм, можливо.

    • Події в Білорусі показали, що наші вороги тільки й мріють, щоб вибити у нас грунт з-під ніг.

    • Коли звернення до Владіміра Путіна буде починатися не чужим «пане президенте», а століттями традиційним «Ваша Імператорська Величність», тоді військовий девіз «За Вєру, Царя і Отєчєство» знову вступить у дію задля слави Росії.

    • Дозволить Білорусі та Україні приєднатися до Російської імперії, зберігаючи статус незалежності та власної державності.

    Геннадій Ковальов, казачий генерал, представник Ради отаманів Росії

    • Ми розуміємо, що спочатку не всі зможуть прийняти новий статус президента, до цього треба звикнути. Тому спочатку ми хочемо, щоб Владімір Путін дозволив це звернення в духовному і казачому середовищі. Всі казаки будуть вважати його своїм імператором незалежно від місця проживання.

    • На даний момент Владімір Путін – лише президент однієї «Русі». Насправді їх було три – Великоросія (Росія), Малоросія (Україна) і Білорусія. Останні кілька століть вони входили до складу єдиної імперії спочатку в Російській імперії, потім – в СРСР. Але з 1990-х років вони стали трьома різними державами.

    • І ми хочемо відновити, історичну справедливість, не скасовуючи повноважень президентів інших держав. Потрібно поважати право будь-якої меншини, але і право більшості не повинно бути поставлено під сумнів.

    • У казацьких колах, які усвідомлюють всю складність відновлення монархії в Росії, все частіше називається ім’я нинішнього президента Владіміра Владіміровіча Путіна як можливого першого російського монарха.

    • Крим, повернутий до Росії Путіним, переніс цю святість в самий центр путінської влади, путінської державності. Тому що цим своїм діянням – в якомусь невизначеному і недогматичному сенсі – Путін переніс в своїх руках лампаду таємничого містичного світла в Росію, в Кремль, до свого кабінету, в свої чертоги. Він був для цього обраний. Він підтвердив це обрання. І він в дуже умовному вигляді став помазаником. Його помазав не патріарх, його помазання відбулося не в Успенському соборі, його вінчання на царство відбулося не при зборах єрархів. Воно відбулося таємним містичним чином, коли кримська херсонеська лампада в його руках повернулася в Росію. І він встав з цієї лампадою, осяяв його таємничим світлом.

    Джерело

    Найсвіжіше

    Популярне