Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вітання предстоятеля ПЦУ зі святом Успіння Пресвятої Богородиці

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців зі святом Успіння Пресвятої Богородиці, пояснивши, що для християн означає це свято.
    «Сердечно вітаю усіх зі святом Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії! Церква згадує сьогодні завершення земного життя Пресвятої Богородиці. Але цей день не називається днем Її смерті чи упокоєння. Це – день Її успіння, засинання, умиротворення. І ми не лише не сумуємо, не плачемо, а, навпаки, радіємо, оспівуючи цей день: Пресвята Богородиця перемогла смерть, бо перевершила природні закони світу цього, а Її пречиста плоть не побачила тління і була піднесена до небес», – написав предстоятель ПЦУ у Facebook.
    Митрополит Епіфаній зауважив, що в останні роки свого земного життя Богородиця часто думала про Свою смерть і загробне життя. Вона молилась і просила Бога про швидший перехід від земного життя і з’єднання з Її Божественним Сином. І коли прийшов Її час, Вона благословила Своїх духовних дітей – святих апостолів, яких Ісус Христос зібрав коло Неї. У момент кончини незвичайне світло осяяло кімнату, де лежала Божа Матір; відкрилось небо, і Сам Господь Ісус Христос в оточенні ангелів явився і прийняв Її пречисту душу.
    За словами митрополита Епіфанія, так Господь прославив Свою Пресвяту Матір, Він воскресив Її, взяв до Себе і поставив Її вище за всіх ангелів Своїх. «Ми не сумуємо в день земної смерті Богоматері, бо Вона перемогла смерть, Її кончина виявилася успінням, ніби сном перед славою й життям вічним».
    «Велике дванадесяте свято Успіння Пресвятої Богородиці, яке завершує церковний рік, наповнює душу людини радістю і глибоким миром, – підкреслив Блаженнійший Епіфаній. – Її блаженний перехід від життя тимчасового до вічного запевняє нас у тому, що смерть для кожного з нас не повинна бути предметом страху і розчарування, бо є не кінцем, а початком нового благодатного і блаженного життя на небесах, якого всі ми як християни повинні прагнути.
    «Діва Марія покинула землю, але не припинила Свого піклування про нас, у Своїх молитвах Богородиця завжди молиться за всіх нас і дає нам віру для утішення в скорботах. Нехай Її приклад, молитви, покров і заступництво допомагають кожному гідно звершувати своє земне життя, щоби спасти душу й увійти до життя вічного», – підсумував владика.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній закликав робити все можливе, щоб повернути Крим в Україну. Також він відзначив Київських лікарів відзнаками святого цілителя Пантелеймона.

    Найсвіжіше

    Популярне