П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл нагородив орденом митрополита «УПЦ МП», який служить з окупантами

    Патріарх Російської православної Церкви Кіріл (Гундяєв) особисто поздоровив митрополита так званої «УПЦ МП», який служить в окупованому Луганську, Митрофана (Юрчука) з 20-річчям архієрейської хіротонії вручивши йому ордена Данила Московського.
    «Сердечно вітаю Вас з 20-річчям архієрейської хіротонії та молитовно бажаю фортеці сил, бадьорості духу…», повідомляється на офіційному сайті Луганської єпархії РПЦвУ, де опубліковане вітання від Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) митрополиту Митрофану.
    Кіріл у вітанні зауважив, що Митрофану «в минулі роки» довелося виконувати різні «відповідальні завдання». Але тепер московський патріарх радісно відзначив, що у всіх обставинах Митрофан «незмінно прагнув, за призовом апостольським, являти себе працівником бездоганним, що вірно навчає істини».
    За ці труди патріарх РПЦ вирішив нагородити Митрофана, орденом святого благовірного князя Данила Московського II ступеня.
    Варто зазначити що Митрофан (Юрчук) веде свою діяльність здебільшого на окупованих територіях України – так званій «ЛНР». У 2015 році Митрофан так відповів про відносини з «ЛНР»: «Ставлення ЛНР до нашої церкви цілком лояльне, ніяких труднощів і проблем ми не відчуваємо…».
    Митрофан не приховує і прямо заявляє про приналежність «УПЦ» до Московського патріархату:
    «Звичайно, наша церква, що належить до Московської патріархії, не дуже радісно сприймається. Нам часто ставлять питання: «Ви якого патріархату?» Якщо говоримо, що Московського, то зустрічаються неприємні інциденти стосовно нашого духовенства. Ми намагаємося ці факти фіксувати і звертаємося до керівництва церкви, до адміністративних органів з проханням, щоб вони наших священнослужителів не кривдили».
    У 2017 році разом із тогочасним ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким відвідав ярмарок та виставку декоративно-прикладного мистецтва, а також святковий концерт, на якому виступили «кращі творчі колективи «ЛНР».

    Найсвіжіше

    Популярне