Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії назріває конфлікт між РПЦ та воєнпромом. Причиною називають камуфляжне облачення для священників

    23 серпня у підмосковній Кубинці неподалік Собору Воскресіння Христового, який є головним храмом Збройних сил Російської Федерації, відкрився форум «Армия-2020». Форум проходить у виставковому центрі «Патріот», повідомляє «Газета.ру».
    Серед експонатів представлені різноманітні військові технології. Однак, чималу цікавість викликали експозиції церковної атрибутики для священнослужителів в польових умовах.
    Російський воєнпром презентував військово-польове облачення для кліру, «військові» свічки зеленого кольору, польові молитовники тощо.

    t.me/lifeytnews

    t.me/lifeytnews

    І з цього моменту почались суперечки.
    Глава Синодального відділу Російської православної церкви по взаємодії із Збройними силами та правоохоронними органами єпископ Стефан (Привалов) заявив, що РПЦ не благословляла пошиття церковного облачення камуфляжного візерунку та кольору.
    Про це повідомляє «Ахилла» з посиланням на «Интерфакс».
    «Все, що робиться, повинно відповідати статуту РПЦ і узгоджуватись з Синодальним відділом по взаємодії із Збройними силами та правоохоронними органами. Цього зроблено не було», рішуче заявив єпископ.
    Кому належить ідея пошиття церковного облачення нового формату у повідомленні не йдеться. Чим скінчиться, поки що, тихий конфлікт між РПЦ та воєнпромом теж сказати досить важко. А поряд з тим, новітня «розробка» військовиків РФ продовжує втішати око пересічних росіян на виставці в підмосковній Кубинці.
    Нагадаємо, що в Україні питання формування єдиного стандарту одягу для православних військових капеланів було вирішене у 2018 році. Згідно традиції, що склалась, військові капелани Православної церкви України використовують підрясники темно-оливкового кольору.
    Військові капелани ПЦУ в темно-оливкових підрясниках 24 серпня 2020 року
    Фото: Духовний фронт України

    Найсвіжіше

    Популярне