Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель РПЦвУ митрополит Онуфрій озвучив «блискуче» виправдання розкішному життю кліриків

    Тема мерседесів, тяги до розкоші вже давно стала болючою для представників Російської православної церкви та Російської православної церкви в Україні. Воно і не дивно, бо кількість кліриків, чиї статки вражають пересічних громадян, зростає з кожним днем.
    Повідомлення у ЗМІ про мерседеси, яхти, годинники і гламурні аксесуари з’являються із завидною регулярністю. А недолугі спроби закликів «не вірити у шість мільярдів», якими повеселив суспільство Патріарх Кіріл (Гундяєв), не справило потрібного враження на досвідчену публіку.
    Відтак, весь архієрейський інтелектуальний потенціал РПЦ та РПЦвУ (УПЦ МП) щоденно шукає інформаційне виправдання «намоленим» багатомільйонним статкам.
    22 серпня в ефірі телеканалу «Інтер» у черговому випуску програми «Слово Предстоятеля» очільник РПЦвУ (УПЦ МП) митрополит Онуфрій (Березовський) озвучив чергову заяву, після якої люди, за імовірним задумом архієреїв РПЦ та РПЦвУ, мають припинити звертати надмірну увагу на багатство священників.
    Слова митрополита наводить офіційний сайт РПЦвУ.
    «Бог дав людям багатство для того, щоб багатство служило людям. Людина повинна служити Богу, а багатство – людині, її земному крокуванню до Творця», – зазначив Предстоятель РПЦвУ (УПЦ МП).
    Отже, все логічно. Патріарх Кіріл (Гундяєв), чи намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло (Лебідь) на мерседесах не розкошують, а крокують, чи правильніше сказати – «їдуть», до Творця. Допомагають у такому «крокуванні» дороговартісні годинники, брендові аксесуари тощо.
    Серйозно змінити ставлення людей до заможності кліриків промова митрополита Онуфрія (Березовського), мабуть що не здатна. Водночас, мусимо зарахувати її як чергову, хоч і не дуже вдалу, спробу відбілити репутацію «Закритого акціонерного товариства «РПЦ» та її української філії.

    Найсвіжіше

    Популярне