П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Білоруська філія РПЦ заборонила своєму духовенству брати участь в протестах

    У Білоруській православній церкві Московського патріархату закликали духовенство утриматися від участі в політичному житті, а паству — не піддаватися на провокації на тлі подій, що відбуваються в країні.
    «Священнослужителям ми знову нагадуємо про обіцянку, дану ними перед Богом, не брати участі в політичному житті суспільства, щоб не бути спокусою і предметом поділу людей», — йдеться в опублікованому в п’ятницю роз’ясненні синодального відділу БПЦ із взаємин Церкви і суспільства, повідомляє Інтерфакс.
    При цьому наголошується, що Білоруська православна церква «вважає непристойним своєї місії заклик до участі або неучасті в політичних акціях, але рішуче засуджує всі види насильства, розпалювання ненависті і нетерпимості в чию б то не було адресу, будь то лікарі, міліція, педагоги, представники влади або ж будь-які інші соціальні групи».
    «Бережіть себе і тих, хто Вам дорогий, не піддавайтеся на провокації, лукаві заклики і обіцянки, але у всякому ділі поступайте, керуючись євангельським моральним законом і законодавством Республіки Білорусь», — підсумовують автори документа.
    Нагадаємо, митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) вважає, що «саме час помовчати» про події в Білорусі. На думку московських церковників у Чорногорії влаштовувати мітинги можна, а у Білорусі – ні.

    Найсвіжіше

    Популярне