Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Недозаборонене паломництво: Ізраїль вкотре просить Україну заборонити святкування Рош га-Шана

    Керівник Ізраїльського державного центру по боротьбі з коронавірусом попросив президента України Володимира Зеленського заборонити цьогорічне паломництво хасидів до Умані через побоювання, що це місце може стати епіцентром поширення вірусу.
    Про це повідомляє агенція Reuters з посилання на відповідний лист керівника Ізраїльського центру професора Ронні Гамзу.
    «Я закликаю вас запровадити заборону на урочистості цього року, як частину зусиль всієї світової спільноти у боротьбі з цією жахливою пандемією», – пише ізраїльський професор.
    Нагадаємо, раніше з подібною заявою виступило Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю.
    Український та ізраїльський уряди вже виступили зі спільною заявою, в якій просять паломників скасувати свої поїздки, але величезна кількість людей все ще планує подорож до Умані, зазначає Reuters.
    «Подібні збори в такі неспокійні часи спровокують масове зараження туристів та місцевих жителів України, що стане важким тягарем для місцевих служб охорони здоров’я. Також очікується, що тисячі людей повернуться до Ізраїлю і поширюватимуть вірус далі», – наголошує Ронні Гамзу.
    Нагадаємо, Кабінет міністрів України не ухвалив заборону на святкування Рош га-Шана в Умані попри заклики міського голови Умані. У свою чергу в МВС України заявили про впровадження технічних обмежень на відвідування іноземцями Умані. Існує думка, що така «недозаборона» паломництва може спричинити кризу у відносин між Україною та Ізраїлем.

    Найсвіжіше

    Популярне