Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Хмельницьку капелани ПЦУ взяли участь у молитовному сніданку

    У Хмельницькому 21 серпня відбувся молитовний сніданок, присвячений Дню Незалежності, у якому взяли участь  представники різних конфесій і зокрема, капелани Православної Церкви України. Присутні помолилися за Україну, її захисників та зцілення від хвороб.

    Представники влади, громадськості та учасники російсько-української війни разом із духовенством міста зібралися у Мистецькому дворику дитячої музичної школи №1 на молитовний сніданок. Його традиційно присвятили святкуванню Дня Незалежності. Відповідно присутні помолилися за нашу країну, народ та їх захисників. Також не оминули увагу нинішню пандемію коронавірусу, повідомляє ye.ua.

    В обласному центру молитовний сніданок, присвячений Дню Незалежності проходить п’ятий рік поспіль. Його ініціює Духовна рада Хмельницького за підтримки міської влади. Цього разу через карантинні обмеження його вирішили проводити просто неба у Мистецькому дворику, де розмістили столи з їжею.Він розпочався з Духовного гімну України «Боже великий, єдиний», який виконав хор Церкви християн віри євангельської «Світло для Світу». Опісля до присутніх з благословенням та настановами звернувся митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Православної церкви України Антоній (Махота).За його словами, Господь дав людині свободу. Однак людина повинна вміти належно нею користуватися. А в молитвах у Бога потрібно просити не матеріальних, а духовних дарів. Крім того, митрополит не оминув увагою тему світової пандемії COVID-19.
    «Ми повинні не бути легковажними до пандемії, користуватися всіма можливими засобами, щоб захиститися від цієї хвороби. Однак ми не маємо права плисти за її течією, бути її заручниками. Якщо вона стане вище нас, тоді нам немає причини збиратися на молитовні сніданки. Якщо ми, людство, наробили своїми гріхами біди, то маємо це виправити, адже Господь терпеливий», — наголосив Антоній, завершивши свою проповідь молитвою «Отче наш».
    Проте на молитовному сніданку говорили не лише про пандемію COVID-19. Не забули й про інше лихо — російсько-українську війну, яка досі триває на сході країни. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв.
    «Сьогодні перед Днем Незалежності ми молимося за Україну, думаємо та говоримо про неї, — зазначає у своїй промові Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. — Незалежність, свобода — це те, що робить людину справжньою людиною. Тому напередодні святкування 29-ї річниці Незалежності ми маємо подякувати усім, хто захищає українську землю, хто відав за це життя. Потрібно подякувати медикам, які рятують людські життя, та усім громадянам, хто захищає Незалежність у тилу».
    Опісля виступу міського голови присутні впродовж кількох хвилин снідали та розмовляли за столами, що стало короткою перервою перед наступними промовами.
    Нагадаємо, на Луганщині капелани ПЦУ освятили капличку із гуцульськими іконами. Також митрополит Епіфаній освятив оновлену Стіну пам’яті Героїв України.

    Найсвіжіше

    Популярне