Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині згоріла старовинна дерев'яна церква ПЦУ, збудована у 1789 році

    У с. Соловіївка Житомирської області сталася пожежа у дерев’яній церкві, збудованій у 1789 році. За кілька годин вогонь повністю знищив храм ПЦУ.
    Про це повідомляє ДСНС у Житомирській області.
    «20 серпня о 12:29 до Служби порятунку „101“ надійшло повідомлення про пожежу в будівлі дерев’яної церкви, що в с. Соловіївка Брусилівського району. Загоряння виявив настоятель, зі свого будинку він помітив дим, що виходив з-під даху церкви», — йдеться у повідомленні.
    Місцеві жителі кажуть, що церква має більше сотні років, а тепер село буде в траурі.
    «Біль душі та смуток переповнюють емоції. Село в траурі. Просто не хочеться усвідомлювати, що сільського храму вже немає. Скільки років він захищав село та вселяв в людей віру, надію, любов. Що ж далі…? Життя продовжується і я вірю, що саме завдяки Вам, шановні небайдужі добрі люди, храм буде відбудовано. Нехай Бог допоможе нам в цьому !», – написав Сергій Кияниця.
    Приїхавши на місце пожежі, рятувальники побачили, що полум’я вже повністю охопило дах церкви загальною площею 1 000 кв. м.
    «Також швидкому розповсюдженню вогню сприяла суха та вітряна погода. Крім того, процес гасіння ускладнювався відсутністю в селі вододжерела. Тому для дозаправки машин водою рятувальникам довелося їздити в сусідні населені пункти, що на відстані 3-4 км від місця події. Упродовж усього процесу ліквідації ними здійснено вісім таких виїздів», — зазначається у повідомленні.
    Одночасно з гасінням церкви, рятувальники проливали водою житловий будинок, який розташований неподалік.
    Нагадаємо, у французькому місті горіла мечеть: Говорять про підпал російськими провокаторами. Також у підпалі французького собору зізнався біженець з Руанди.

    Найсвіжіше

    Популярне