Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Звільняти приміщення не буду», – митрополит Климент про церкву ПЦУ в Криму

    Митрополит Православної Церкви України Климент (Кущ) розповів, що не буде звільняти приміщення храму в Євпаторії, яке хоче знести російська окупаційна влада.
    «Самостійно я це приміщення звільняти не буду і нічого я з цього приміщення виносити не буду», – заявив митрополит Климент, передає Pavlovsky News. Нагадаємо російські окупанти вручили владиці постанову про знесення храму в Євпаторії. Окупанти в Криму фактично змушують архієпископа ПЦУ руйнувати власні храми.
    Митрополит Климент розповів, що має пів гектара землі і міг би подувати новий храм, але через те, що ПЦУ в Криму не зареєстрована і не перереєстрована по російському законодавству, жодних юридичних дій неможливо звершити.
    За словами митрополита, єпархія подавала п’ять разів документи на реєстрацію, але постійно їм відмовляли з різних причинами. Також митрополит розповів про священнослужителя української церкви, якому російська окупаційна влада розпочала процес вилучення майна.
    «З одного боку вони (російска окупаційна влада в Криму, – ред.) вилучають майно, яке вважають майном Криму. Другий випадок, Євпаторія. Намагаються вилучити землю на якій стоїть церковна будівля. А третій шлях, це через відсутність реєстрації, забрати майно, яке не переоформлене до 2021 року за російським законодавством», – розповів митрополит Климент (Кущ).
    Він повідомив, що для предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія, питання Криму стоїть на першому місці. «Це є головне питання, яке він намагається вирішити… ведуться дуже серйозні переговори з українською владою…».
    Варто зазначити, що низка правозахисних організацій зробили заяву з приводу знищення Православної церкви України у Криму. Водночас Митрополит Епіфаній засудив дії окупаційної російської влади в Криму, а Митрополит Олександр (Драбинко) закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму. У Мінреінтеграції України заявили, що утиски Росією вірян у Криму є приводом для посилення санкцій.

    Найсвіжіше

    Популярне