Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ відновлюють стародавню традицію отруєння ворогів?

    Митрополит Єкатеринбурзький і Кубанський Російської православної церкви Ісідор (Кіріченко) помер 8 серпня, про що повідомляли російські ЗМІ. Невдовзі, на 9-й день потому, 18 серпня помер його особистий секретар протоєрей Владімір Кіріченко, пише «Credo Press» з посиланнями на «Интерфакс» та прес-службу Кубанської митрополії РПЦ.
    У повідомленні йдеться, що протоєрей Владімір Кіріченко був рідним братом спочилого архієрея, а причиною смерті називають ускладнення після тривалої хвороби.
    Однак, у правдивості такої заяви засумнівався протодиякон Андрєй Кураєв. Він припускає, що священника могли отруїти, оскільки ще два дні тому він очолював богослужіння і почувався досить добре.
    Кураєв підкреслює, що через дві години після смерті клірика Владіміра Кіріченка померла і його сестра монахиня Марія. Протодиякон вважає, що загадкові смерті пов’язані зі спорами навколо величезного спадку померлого митрополита Ісідора (Кіріченка). Відтак, священника і монахиню могли просто отруїти.
    Чи можна стверджувати, що в РПЦ повернулись до практики використання отрути під час вирішення спірних питань, точно сказати важко. Однак, відсутність офіційної інформації про причини смерті священника і монахині лише підсилює загадковість події і може породити не одну теорію змови.
    Нагадаємо, що у 2012 році схожа історія сталась і в Україні. Тоді намісника Києво-Печерської Лаври владику Павла (Лебедя) намагались отруїти У крові архієрея РПЦвУ (УПЦ МП) знайшли ртуть і миш’як. Внаслідок тривалого лікування і реабілітації намісник лишився живий.

    Найсвіжіше

    Популярне