П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Українські патріоти під Міністерством юстиції вимагали позбавити реєстрації «Партію Шарія» та «ОПЗЖ» Віктора Медведчука

    Небайдужа громадськість вкотре привернула увагу до антиукраїнської діяльності окремих політичних сил. 18 серпня біля будівлі Міністерства юстиції України представники низки політсил провели акцію, під час якої вимагали скасувати юридичну реєстрацію «Партії Шарія» та «Опозиційної платформи – За життя».
    Про акцію повідомляє «Укрінформ».
    До участі в протесті долучилось понад 80 осіб, які розгорнули плакати зі спільним фото лідера «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і президента РФ Володимира Путіна, нардепів Юрія Бойка і Вадима Рабіновича, російської пропагандистки Ольги Скабєєвої і блогера Анатолія Шарія.
    Активісти висловили впевнену думку, що ці партії відверто протирічать українській державності.
    У Мін’юсті заявили, що прийняли до розгляду заяву мітингарів і докладуть максимум зусиль, щоб розглянути її якнайшвидше у термін менший, аніж того вимагає законодавство.
    Повідомляється, що акція пройшла мирно без порушень громадського порядку.
    Нагадаємо, 12 серпня голова громадської ради при Мін’юсті Василь Гончарук повідомив про розгляд звернення політсил і громадських організацій про заборону діяльності в Україні партій «Опозиційна платформа – За життя» та «Партії Шарія». За підсумком засідання рада рекомендувала Мін’юсту почати юридичний процес і заборонити діяльність партій.

    Найсвіжіше

    Популярне